avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca inegal

Buna ziua
in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza?
desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a stabilit ca unele departamente sa vina doar cand au proiecte de finalizat, adica o zi pot lucra 4 ore de exemplu de la 17:00-21:00 in alta zi de la 08:00-10:00; in acest caz trebuie modifcat ROI (regulamentul de ordine interioara|) si specificat ca anumite departamente pot lucra inegal, cu conditia ca zilnic sa exsite o anexa la fiecare persoana care lucreaza inegal sa specificam programul de lucru? sau anexa in feicare luna cu prog pt luna viitoare?
sau se poate si anexa zilnica pt urmatoarele 2 zile ?
si automat cei care vor lucra inegal sa le facem act adit cu prog inegla si operat in revisal ;
Am uitat sa specific mai sus, acest inegal se refera doar pt munca de zi, prog de noapte sau weekend nu exista ; in acest caz in Roi trecem : prog inegal in intervalul orar 08:00-22:00 cu notificare scrisa zilnic cu nr de zile si perioada pt fiecare angajat in parte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 22 Iunie 2017
Timpul de munca inegal se refera la repartizarea inegala a timpului de munca in decursul unei perioade.

De exemplu, durata timpului de munca mentionata in c.i.m. este de 8 ore/zi , 40 ore/sapt, inegal. Repartizarea facandu-se astfel: luni 6 ore/zi, marti 9 ore/zi, miercuri 10 ore/zi, joi 10 ore/zi, vineri 5 ore/zi , total 40 ore/sapt.

In situatia programelor individualizate de munca , durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.

De exemplu:
"- perioadă fixă: pe durata căreia întreg personalul unităţii ori al diviziunii unităţii la nivelul căreia se aplică programul individualizat de muncă trebuie să se afle la locul de muncă (de exemplu: în intervalul orar 10,00-16,00 tot personalul se va afla concomitent la locul de muncă);
- perioadă variabilă: pe durata căreia personalul căruia i se aplică programul individualizat de muncă îşi alege orele de sosire şi de plecare, fiind ţinut numai de respectarea timpului zilnic de muncă (de exemplu: în intervalul orar 7,00-10,00, respectiv 16,00-19,00, angajaţii îşi pot alege orele de sosire şi plecare, cu condiţia realizării timpului zilnic de muncă, în funcţie de norma întreagă ori fracţionată stabilită prin contractul individual de muncă)."
sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial d_florys d_florys Care ar fi modalitatea corecta si legala pentru ca un salariat cu norma partiala , sa nu aiba o \"planificare\" stricta a programului de lucru, dar cu ... (vezi toată discuția)
Cim cu program 2 ore pe zi nyusziful nyusziful CIM cu program 2 ore pe zi Buna seara. Dorim in cadrul societății sa angajam 3 persoane (pe șantier) care vor lucra timp de o luna (cim pe perioada ... (vezi toată discuția)
Repartizare program lucru cim fractiune norma Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire, in cazul contractului de munca cu fractiune de norma, la sectiunea: a) Repartizarea programului de lucru se ... (vezi toată discuția)