avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot scoate copilul din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot scoate copilul din tara fara acordul tatalui

Buna ziua am divortat acum 3 ani si am un copil de 5 ani copilul este incredintat pe adresa mea dar custodie comuna a fost obligat la plata pensiei dar el nu a platit decat de 2 ori in 3 ani ce as putea face sa scot copilu din tara fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:42, 21 Iunie 2017
Va trebuie hotarare judecatoreasca.
Vorbiti cu el sa o rezolvati amiabil.
Daca tot nu are bani puteti stabili ca ati primit niste bani de la el daca tot e insolvabil si nici nu se inghesuie sa va dea pensia...ca e prea sarac pentru asa ceva...
Daca nu vrea puteti depune o plangere penala.

Dar...cine are chef de asa ceva...

Faptul ca nu plateste pensia nu va confera dreptul sa scoateti copilul din tara fara acceptul lui scris la notar.
Asa este legea...gandita...
Daca este justa sau nu, ori daca este in interesul minorului cred ca puteti aprecia si singura...

Poate incercati sa va reuniti mamele si sa modificati legea.
Sau sa apelati la birourile parlamentare sa le dati de lucru cu un proiect de lege in acest sens...
Si asa someaza sau dorm prin parlament...dar iau salarii si nu ajutor de somaj...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fie il convingeti amiabil, fie actionati in instanta pt suplinirea consimtamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din drepturi FloryMatei FloryMatei buna ziua,as dori si eu un sfat din partea dumneavoastra.dintro relatie precedenta a rezultat un copil,tatal fiului meu nu s-a mai interesat de 4 ani de el,cu ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila *** *** am avut ultima sentinta la divort in 5 noiembrie judecatoarea a zis ca sa terminat=D>dar acum astept sentinta acasa ,a fost divort de intelegere ,avem un ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti Bad.liliana Bad.liliana Bună ziua am și eu o întrebare:am un copil făcut cu prietenul meu nu suntem căsătoriți, cum as putea sa-l scot din drepturile parintesti?Copilul e ... (vezi toată discuția)