De 30 de ani am locuit cu sotia in casa acesteia;casa si terenul aferent sunt detinute de mama ei (soacra) ,unic mostenitor,care este vaduva(pensionara de 10 ani,avand pensia de 800 lei/luna).Anul trecut sotia a decedat.In decursul celor 30 de ani am modernizat casa (initial aceasta era foarte veche) si am mai construit,in continuarea casei vechi,o noua casa.Toate cheltuielile pt. modernizare si constructie noua au fost suportate de mine prin imprumuturi de la sora mea.Situatia noastra financiara (a mea si a sotiei) si a soacrei nu a permis niciodata o asemenea investitie.Am locuit aici de 30 ani,impreuna cu sotia si soacra,si locuiesc si in prezent.Din partea sotiei mai sunt 2 mostenitori:un frate si o sora.Acum au aparut discutii in legatura cu partea care revine fiecaruia ca si mostenire...Eu am achitat in toti cei 30 de ani ,exclusiv,toate utilitatile gospodariei respective:gaze,electricitate,telefon,RER,apa canal,TV...Cum pot proceda pentru a recupera suma de bani investita in modernizarea locuintei vechi si cea utilizata pentru constructia locuintei noi,in care, in prezent locuieste soacra ?...Va multumesc pentru raspuns !...Am incercat sa comprim prezentarea situatiei...mai sunt multe detalii pe care le pot prezenta ulterior...Toate cele bune !...
Mostenirea, oricare ar fi ea, se imparte intre copii si sotul supravietuitor. Ati avut copii?
Din moment ce spuneti ca imobilul si terenul apartin soacrei se intelege ca sotia nu a detinut nimic in proprietate, prin urmare nu exista masa succesorala iar mostenitorii nu au ce mosteni.
Daca nu ati avut copii atunci veti mosteni doar bunurile mobile (mobila, electrocasnice, etc., ce ati strans impreuna in gospodarie) si eventual bani din depozite daca ati avut. Se vor mosteni si datoriile, daca au fost.
Ce drepturi am?
vasile s
?
Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate
poppsq
Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)