avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functii in mediul privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functii in mediul privat

Buna ziua,
Lucrez la o firma privata si am toate atributiile unui designer industrial din cor dar nu mi-am luat inca licenta. Pot fi trecut de catre director pe aceasta functie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 23 Iunie 2017
Angajatorul decide, tot el plateste. Daca va indepliniti sarcinile de serviciu corect este normal sa fiti si platit corespunzator. Diploma poate fi doar o confirmare birocratica ca puteti ocupa functia respectiva.
Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

Prin urmare, angajatorul va poate angaja pe functia respectiva pe raspunderea lui.

Lipsa îndeplinirii condiţiilor de studii pentru ocuparea unei funcţii conduce la nulitatea contractului individual de muncă (Marin Voicu, Mihaela Popoaca – “Dreptul muncii. Tratat de jurisprudenta romana si europeana”, vol. I, Editura Lumina Lex Bucuresti, 2001, p. 86 ;Decizia civila nr. 473/1997 a Curtii de Apel Ploiesti)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretar registratura Covor Covor Buna ziua.poti fi secretar registratura in primărie cu studii gimnaziale?in grila de salarizare este aceasta rubrica de secretar cu studii m/gm (vezi toată discuția)
Modificare salariu inainte de obtinerea certificatului de calificare invatamantprivat invatamantprivat Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca am modulul psihopedagogic (post-universitar, dupa obtinerea diplomei de licenta) in curs de efectuare, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)