avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort de comun acord in lipsa unuia dintre soti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort de comun acord in lipsa unuia dintre soti

Un cuplu doreste sa divorteze de comun acord. Nu au copii si nici avere impreuna. Problema este ca sotia se afla in strainatate, e la munca si nu are notar ori ambasada prin apropiere. Daca face cererea, o semneaza si o trimite sotului in original, insotita de certif.de casatorie si actul de identitate pe care scrie ,,conform cu originalul,, sotul poate depune actele la judecatorie? Ii divorteaza in lipsa sotiei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:52, 24 Iunie 2017
Nu, trebuie o procură autentificată la consulat sau la un notar (cu apostila de la Haga). Cel mai bine este ca soțul să formuleze cererea, cerere care să fie acceptată de către soție prin întâmpinare, nefiind nevoie în acest caz de procură sau prezența personal la instanță.
Deci, sotul depune cererea, iar sotia trimite intampinarea pe adresa judecatoriei prin posta, fiind plecata in strainatate, neavand posibilitatea de a se prezenta?
In acest caz ar fi bine sa aiba avocat angajat sotia.
Divortul va trebui sa fie motivat si indicate motivele de divort de catre reclamant.

Nu prea cred ca reclamantul poate cere un motiv de divort pe acord...deoarece conform noii legi e posibil ca sa nu ajungeti la judecata si sa se anuleze actiunea.
Sa apeleze la avocat sotia daca vreti sa divortati si avocatul va gasi solutii viabile.
Trebuie gandite in concret si nu in abstract...ca sa nu aveti probleme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare buletin Simona2785 Simona2785 Bună seara! Mama mea este plecata în altă țară, iar mie îmi expiră buletinul. Momentan locuiesc în imobilul deținut de ea, și știu ca e nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tip vechi ContSters295659 ContSters295659 Buna seara,as dori informatii despre schimbarea certificatului de nastere vechi cu certificat tip nou.Eu locuiesc in Italia si as dori sa stiu daca pot cere ... (vezi toată discuția)