avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac la Curtea de Apel Bucuresti, achitare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac la Curtea de Apel Bucuresti, achitare in dosar cu omor si violare de domiciliu

Buna ziua,

ROG SERIOZITATE !!!
Scriu pe acest forum cu speranta ca ne poate ajuta cineva cu un sfat sau o solutie in ceea ce priveste situatia in care ne aflam in acest moment, anume sa stim daca mai exista vreo cale de atac sau altceva prin care sa reluam procesul sau sa atacam decizia Curtii de Apel, pe care nu o consideram cea corecta.

Dosarul este unul de omor si violare de domiciliu. Pentru cei interesati sau care doresc sa ne ajute ofer mai jos cateva elemente din dosar:

1. Inculpatul
a.este din acelasi sat cu victim
b.are antecedente penale cu executare pentru un dosar in care era implicate victim, executare realizata in urma cu mai bine de 25 ani
c.are alt dosar de furt si talharie, cu suspendare
d.are multe plangeri la politia locala pentru diverse acuzatii de furt

Probe la dosar:
a.au fost gasite amprentele lui la locul faptei, pe tocurile de la usa si geam
b. in cele doua etape de judecata, la judet si la Curtea de Apel a facut doua sesiuni de poligraf pe care NU le-a trecut
c.in urma unui denunt facut de un martor din celula de arrest ( primele zile de arrest ) au fost gasite armele crimei la locul indicat de denuntator ( martorul din celula de pe arest )

Situatii nefavorabile la dosar
a. aceste obiecte contondente ( toporisca si teava metalica ) apartineau victimei si nu au fost gasite la locuinta in momentul ridicarii probelor initiale, iar in momentul in care au fost gasite, in urma denuntului, nu se mai puteau preleva mostre ADN deoarece plouase 3 zile la rand si au fost aruncate intr-un mediu umed, langa un rau, in stuf
b.procurorul de caz, de la judet, a fost gasit vinovat de coruptie in alt dosar - probabil credibilitatea lui a scazut in fata judecatorilor
c. martorul denuntator, este sau a mai fost martor denuntator si in alte cazuri, nu de omor - practic si credibilitate lui nu este foarte mare in fata judecatorilor
d. primele doua judecatoare nu au ajuns la un consens si au adus si un al treilea judecator - care a fost prezent doar la 2 infatisari

Cu toate aceste informatii pentru noi ramane intrebarea la care asteptam motivarea judecatorilor, anume : Cum stia denuntatorul martor din celula din arest unde se gaseau armele crimei, daca nu de la incupat. In conditiile in care atunci se vazusera pentru prima oara. el a declarant ca inculpatul a povestit in celula unde le-a aruncat si cum ca el a omorat victim. Banuim ca cei doi judecatori care au dat achitare in acest dosar, cred in lucruri supranaturale, deoarece noi nu ne explicam cum ei nu au legat toate aceste probe si au vazut ceea ce noi am vazut.

Va rog sa ne ajutati cu o solutie sau cu un sfat, deoarece nu vrem ca acest criminal sa scape asa de usor.
Multumim anticipat!


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:40, 27 Iunie 2017
Caile de atac extraordinare se exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de legea, daca contestati interpretarea probelor nu mai sunt sanse.
Multumesc pentru raspuns! va rog sa ma ajutati cu exemple de cazuri exceptionale sau prevazute de lege, cele la care faceti reverire! Multumesc anticipat!
Contestatia la executare, revizuirea si recursul in casatie sunt caile extraordinare de atac, cautati in c.p.p. la fiecare in parte cazurile in care se pot exercita.
In justitie conteaza nu ce s-a intamplat in realitate, ci ce se poate dovedi.
Da, in esenta si eu sunt de parere ca dreptatea depinde de multi factori...si nu de o dreptate pura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac in urma unei decizii de achitare de catre curtea de apel intr-un dosar de omor Alex O 1985 Alex O 1985 Buna ziua, am avut o surpriza neplacuta sa aflu ca in dosarul de omor si violare de domiciliu in care sunt parte civila a fost data o decizie de achitare a ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Achitare cercetasa cercetasa sunt cazuri de achitare in speta loviri si alte violente (vezi toată discuția)