avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze/comisioane abuzive credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze/comisioane abuzive credit

Buna ziua,

Se mai poate actiona banca in instanta pentru clauze/comisioane abuzive in situatia in care creditul a fost achitat?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 11:45, 26 Iunie 2017
Exista o intrebare pe care o adreseaza tot mai multi imprumutati la banci!Raspunsul ni-l ofera instanta de judecata, care a dat urmatoarea solutie impotriva Bancii Volksbank Actuala Banca Transilvania –

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze din convenţia de credit nr. ….. încheiat de părţi: – art. 3 lit. d din condiţiile speciale iniţiale; – art. 5.1 lit. a din condiţiile speciale ini?iale. Dispune eliminarea acestora din contract. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a sumelor încasate în baza contractului de credit cu titlu de comision de risc, a dobânzii legale aferente, ce se va calcula de la data plăţii fiecărei rate şi până la data restituirii efective, precum şi a diferenţei dintre suma încasată cu titlu de dobândă şi suma care ar fi fost încasată cu acelaşi titlu dacă ar fi fost luată în considerare o dobândă de 6,95% pe an. Respinge, în rest, cererea reclamanţilor ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Sector 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, data de 30.03.2016.
Document: Hotarâre 4198/2016 30.03.2016



Astfel, toti cei care au incheiat anticipat sau au refinantat contractele de credit se pot adresa instantei de judecata oricand cu privire chiar si la un contract bancar incheiat.
(Am citat din [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii cu banci ContSters363396 ContSters363396 Am urmatoarea solutie de la Judecatorie, dar nu am fost instiintat prin plic acasa prin posta inca (desi au cam trecut 2 luni), Intrebare 1. De cind curge ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive contracte de credit sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimați colegi. În condițiile în care aveți soluții pronunțate în cauze privind anularea clauzelor abuzive din contractele de credit ... (vezi toată discuția)
Exceptia inadmisibilitatii actiunii- nulitate absoluta clauze abuzive PopescuIoana622 PopescuIoana622 Buna ziua, am si eu cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet, daca puteti sa ma ajutati va rog. Speta: in anul 2015 s-a formulat o actiune de catre ... (vezi toată discuția)