avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... noutati legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

noutati legea 10/2001

Va rog sa-mi dati o lamurire despre noua modificare a art 31 din legea 10/2001 deoarece nu-mi este clar daca ajuta si pe cei care nu au depus notificarile respective in termen.Fac parte din aceasta categorie si speram ca voi avea sansa sa depun dosarul de revendicare ,ca mostenitor al persoanei fizice care a detinut un imobil demolat abuziv de stat in 1980.In instanta am inteles ca sansele de castig sunt nule mai ales daca nu detin notificarea facuta la timpul respectiv.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 12:37, 25 Septembrie 2009
ina_blue99 a scris:

Va rog sa-mi dati o lamurire despre noua modificare a art 31 din legea 10/2001 deoarece nu-mi este clar daca ajuta si pe cei care nu au depus notificarile respective in termen.Fac parte din aceasta categorie si speram ca voi avea sansa sa depun dosarul de revendicare ,ca mostenitor al persoanei fizice care a detinut un imobil demolat abuziv de stat in 1980.In instanta am inteles ca sansele de castig sunt nule mai ales daca nu detin notificarea facuta la timpul respectiv.Va multumesc!

Daca n-ati depus notificarea in termenul prevazut de legea 10 (pana prin 2002) puteti sa uitati legea asta... Pe temeiul ei n-aveti nici o sansa...
Teoretic exista posibilitatea revendicarii pe dreptul comun, insa sansele... depind de situatia concreta si oricum prea bune nu sunt!
Si mai si costa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)
Testament (o problema complexa) marius_cerbu marius_cerbu In anul 1984, mie si sotiei mele ni s-a intocmit un testament de catre o persoana care nu ne era ruda si care nu a avut nici un alt mostenitor legal.In acest ... (vezi toată discuția)
Acordarea contravalorii constructiilor demolate alexaama alexaama Am facut notificare in baza Legii nr. 10/2001 pentru [u][b]restituirea in natura [/b][/u]a imobilului -constructie si teren in suprafata de 9253 mp - preluat ... (vezi toată discuția)