avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desemnare administrator bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desemnare administrator bunuri

Buna ziua,

As dori sa primesc un raspuns cu privire la urmatoarea situatie. Doi parinti sunt divortati, au un copil minor si custodie comuna.

Intrebare
Unul din parinti poate sa decida in timpul vietii sale cine sa-i administreze bunurile care vor fi mostenite de copil, daca va deceda inainte ca acesta sa devina adult ? mai exact, poate sa numeasca un adminstrator al bunurilor sale, pana cand copilul va deveni adult ? daca da, atunci celalalt parinte care va fi desemnat tutore, mai are vreun drept cu privire la bunurile care urmeaza sa fie mostenite de copil ?

Mai exact, ma intereseaza sa stiu, pana cand copilul va deveni adult, cine ii va adminstra bunurile, persoana desemnata administrator al bunurilor ? sau celalalt parinte in calitate de tutore ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 01:25, 27 Iunie 2017
Se poate numi un curator.se pot gasi si alte soluții juridice la cazul in speța

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)
Moștenirea copilului minor rezultat din concubinaj. poate fi desemnată tutore/curator o altă persoană decât tatăl? Cheia Cheia Buna ziua, Sa luam cazul a doi parinti necasatoriti, cu un copil minor aflat in ingrijirea mamei. Doar mama detine avere. In cazul decesului mamei, am ... (vezi toată discuția)
Parinte divortat care are in custodie un copil minor ... algerob algerob Buna dimineata, Ma puteti ajuta cu un raspuns avand in vedere sitiatia de mai jos: Parinte divortat care are in custodie un copil minor , poate face un ... (vezi toată discuția)