avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire salariu

Buna ziua!
Fostul meu sot s a mutat cu locul de munca la o alta firma. Firma unde lucra imi trimitea pensia alimentara in baza hotararii judecatoresti.
As dori sa stiu daca vechea firma este obligata sa trimita noii firme dosarul pt ca si noua firma sa i faca poprire pe salariu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 17:14, 15 Octombrie 2017
Vechea firma nu are nici o obligativitate in acest sens. Ea avea obligatia sa ii retina si sa va vireze pensia atat timp cat fostul d-voastra sot a fost angajatul lor. Cel mai bine este sa mergeti chiar d-voastra la actuala firma cu hotararea judecatoreasca.
Vechea firma ii retinea pt ca apelasem la un executor pentru neplata pensiei o perioada de timp. Executorul a trimis si hotararea judecatoreasca. Dosarul de executare s a inchis pt ca a fost platit debitul, iar firma a ramas sa plateasca pensia alimentara cuvenita lunar...din cate stiu vechea firma trebuie sa trimita tot ce are legat de vechiul angajat noii firme. Sunt firme care nu accepta sa merg eu cu hotararea, ci sa apelez la un executor(asa am patit la vechea firma). Trebuie mereu sa merg la un executor ori de cate ori se muta?
Executorul judecătoresc trebuie să trimită poprirea la noul loc de muncă.
Nu-i vorba că firma nu vrea, ci nu-i permite legea să facă rețineri din salariu.
As dori totusi un raspuns avizat al unui moderator(avocat, jurist). In NCPC art 785 scrie ca poprirea ramane in fiinta si daca debitorul isi schimba locul de munca, tertul poprit trimitand actele prin care a infiintat poprirea la noul loc de munca. Daca acesta nu se cunoaste, dupa aflarea lui, se anunta firma de la care a plecat despre noul loc de munca al debitorului.
Deci cum este? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
vyo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu incasam pensie ... JustAlex JustAlex Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Eu incasam pensie alimentara de la tatal meu prin poprire de pe salariu*(16,66% din net) dar acesta si-a dat ... (vezi toată discuția)
Articol validare poprire echinacee echinacee Buna dimineata! va rog,ajutati ma cu artocolul/legea care trebuie sa o mentionez in cererea catre instanta judecatoreasca pt validarea poprii;mai ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la schimbarea tertului poprit simina_28 simina_28 Sunt divortata de primul sot din 2009,impreuna avem un copil in varsta de 8 ani acum.Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare,fostul sot ... (vezi toată discuția)