avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.12 permis suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.12 permis suspendat?

Buna ziua,
Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 de zile si a dat si o amenda. Intrebarea mea este: nu cumva legea modificata din 2016 permite o alcoolemie de pana la 0.20? Eu asa am gasit, insa m-a contrazis politistul si ne-a sugerat sa facem contestatie daca nu suntem de acord cu masurile luate. Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Raluka1985 , utilizator 11:54, 28 Iunie 2017
Ati gasit niste aberati care au impanzit netul scrise de cineva care a dorit sa dezinformeze, nu exista toleranta la alcool in legislatia din Romania.
Până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat este contraventie, dar persoana depistata are dreptul sa ii solicite politistului să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge. După recoltare i se va elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru cel mult 15 zile, a cărei valabilitate intră în vigoare la 24 de ore de la cea de-a doua recoltare de probe biologice.
Peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana depistata este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge. După recoltarea probelor biologice, poliţistul rutier reţine permisul de conducere şi eliberează dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie si intocmeste lucrare penala.

Multumesc frumos de raspuns! O zi superba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Bună ziua Yonut79 Yonut79 Am si eu o intrebare si as dori un raspuns urgent În data de 03.08.2018 mi sa reținut permisul de conducere pe 90 zile pentru băuturi alcoolice precizez ... (vezi toată discuția)