avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua

Am si eu o intrebare si as dori un raspuns urgent
În data de 03.08.2018 mi sa reținut permisul de conducere pe 90 zile pentru băuturi alcoolice precizez ca am consumat cam circa 200 mi bere înainte cu 5 minute de a sufla în aparatul de alcotest si ă iesit 0.33 mg vreau sa mai spun ca nu mi sa recoltat probe biologice de sânge și in proces verbal pe care l-am semnat scrie ca nu am solicitat eu vreau sa stiu daca pot face contestație si am sanse sa castig. Multumesc aticipat
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Yonut79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Yonut79 , utilizator 09:50, 4 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca aveati o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, erati obligat să va supuneti recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
In cazul dvs, daca doreati, aveati dreptul sa ii solicitati politistului rutier, sa vi se recolteze probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
Cu alte cuvinte nu pot face nimic in acesta situație. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Yonut79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)