avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Majorare capital social sau adaugare cod caen
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Majorare capital social sau adaugare cod caen

buna ziua
am o microintreprindere si in prezent platesc impozit pe venit.
obiectul de activitate este comert online, dar eu tranzactionez si pe BVB la Bucuresti.
din aceasta cauza eu platesc impozitul pe dividende si pe eventualele castiguri din vanzarea in profit, dar am per total anual pierdere.
mult mai mare decat venitul, pierdere pe care nu o pot reporta la momentulde fata.
doresc sa trec la impozitul pe profit, ori prin majorare de capital social, ori prin adaugarea unui cod caen de activitatea pe piata reglementata de capital , care sa nu imi mai permita sa fiu microintreprindere.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:20, 29 Iunie 2017
Puteti doar prin majorare de capital social. La cod CAEN va referiti la:

Cod fiscal:

ART. 48 - Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii

(6) Nu intră sub incidența prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:
b) desfășoară activități în domeniile asigurărilor și reasigurărilor, al pieței de capital, cu excepția persoanelor juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste domenii;

Norme:

2. Persoanele juridice române care nu intră sub incidența sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit art. 48 alin. (6) din Codul fiscal, sunt următoarele:

b) persoanele juridice care se organizează și funcționează potrivit legilor de organizare și funcționare din domeniul asigurărilor, respectiv din domeniu pieței de capital, cum sunt:

(i) societăți de asigurare, societăți de reasigurare, societăți de asigurare-reasigurare;

(ii) burse de valori sau de mărfuri, societăți de servicii de investiții financiare, societăți de registru, societăți de depozitare;


D-voastra nu cred ca functionati potrivit legilor de organizare și funcționare din domeniu pieței de capital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 6612 schimb valutar - micro in 2023 alina popa gabriela alina popa gabriela Buna ziua, OUG 16/15.07.22 art 47 alin (3) a introdus o noua litera: g. Aceasta se refera, printre altele, la faptul ca persoanele juridice care isi ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen 6619 CLAUDIUPREJBAN CLAUDIUPREJBAN o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca ... (vezi toată discuția)
Forma de impozitare? ClaudiuCosmin ClaudiuCosmin Buna ziua, Este posibil ca o societate - agent de asigurare persoana juridical (cod CAEN 6622) sa se declare microintreprindere si sa plateasca impozit 3% pe ... (vezi toată discuția)