avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exploatare prin munca?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exploatare prin munca?!

Buna ziua,

As dori sa stiu daca, am desfasurat activitate prin munca, la un angajator dintr-o tara UE (Danemarca) si nu mi-au fost respectate drepturile cu privire la normele muncii (desfasurarea activitatii in oricare din conditiile microclimatului, avand in vedere ca activitatea se desfasura sub cerul liber), salarizare (cu peste jumatate mai putin fata de contractul semnat si de ~4-5 ori fata de cel al cetatenilor nativi raport la orele in care am lucrat), cazare oferita (mai mica ca suprafata decat normativele europene), daca as putea fi numita victima a traficului de persoane (referire la art. 210 CP)!

Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:39, 24 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Trebuie sa vedeti legislatia din tara respectiva. Eu nu vad o infractiune.

Cu stima.
Era vorba de cum este vazuta de legislatia romana....ca cel putin o persoane e cetatean roman
De legislatia romana, simplu: cine e samsar de muncit in strainatate si nu are toate actele-n ordine poate fi luat la scarmanat de organele de cercetare penala.
Problema consta in faptul ca, locul de munca a fost obtinut sub supraveghera ANOFM, care incearca sa musamalizeze... . Loc de munca postat pe web siteul ANOFM de catre un angajator danez si reprezentata sa romanca. Reprezentantii ANOFM au participat la selectia organizata, s-a precizat precum ca se castiga un venit minim al tarii respective in urma activitatii (~18 euro brut/ora sau 120 dkk cat castiga un danez), numai ca infrastructura nu permitea asta. Un alt exemplu, din contract lipseste salariul, fiind mentionat doar in anexa, data in care se plateste salariul nu e mentionata, salariul este maxim 50%, ca restul sa fie platit la finalul contractului, se lucrau 6 zile pe saptamana, ca asa era stipulat (in nicio tara europeana nu se lucreaza 6 zile!). Aspectele astea le cataloghez drept abuzuri...
In opinia mea, se cautau romanii, pentru ca putea fi platiti cu mult mai putin decat cetatenii lor, li se puteau incalca drepturile, altfel spus, exploatati prin munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul la intrebarea dvs. trebuie cautat in legislatia daneza.

Daca ati fi plecat cu un contract semnat din Romania, printr-o firma de mediere, atunci discutia ar fi fost diferita.

Alte discuții în legătură

Incheiere contract munca torehon torehon Sotul meu a fost angajat in august 2014 de o firma subcontractoare din Austria si distribuit la firma \\\'\\\'.........\\\'\\\'ca supervizor.El a fost angajat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de munca claudia elena claudia elena Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am o cunostiinta care este de cetatenie straina care ar dori sa obtina AUTORIZATIE DE MUNCA si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Angajare personal strain care sa lucreze intr-o terta tara (non-ue) gomadear gomadear Sunt interesat sa aflu ce prevede legislatia din Romania in vederea angajarii unei persoane straine, care sa nu activeze in Romania - deci sa nu fie nevoie de ... (vezi toată discuția)