avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere contract munca

Sotul meu a fost angajat in august 2014 de o firma subcontractoare din Austria si distribuit la firma ''.........''ca supervizor.El a fost angajat pe peroada unui proiect din Ghana care ar putea sa dureza 4 ani.Dupa 8 luni cei de la firma ......., fara nici o explicatie, i-au zis ca o sa-l schimbe cu un austriac iar el ,trebuie sa se descurce cu firma subcontractoare.I s-a luat biletul acum la finalul lui Martie sa vina in Romania, fara sa il anunte cineva ce se v-a intampla cu el.Azi a primit de la firma subcontractoare un e-mail in care i se multumeste pentru servicii si ca ramane in baza lor de date.Eu asa ceva nu am mai auzit pana acum.Ce considerati ca trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: torehon , utilizator 19:18, 30 Martie 2015
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

3. In acest sens, sa formuleze o cerere prin care solicita sa i se comunice :
- decizia de incetare a c.i.m.. dupa primirea acesteia o poate contesta la instanta de judecata.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.
Daca a fost angajat in Austria si detasat in Ghana iar contributiile le-a platit acolo in Austria,legislatia este aceeasi ca la noi?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
torehon, utilizator
Cu ce angajator a semnat c.i.m., din tara sau strainatate?
L-a semnat cu angajatorul austriac.
In acest caz, nu sunt aplicabile dispozitiile din legislatia romana.

Pueti solicita sprijin
Direcţiei Protecţie drepturi cetăţeni români care lucrează în străinătate din cadrul ANOFM
021 3039832
E-mail: dprs@ajofm.anofm.ro

Ataşatului pe probleme de muncă şi sociale pentru R.F.Germania şi Austria, dl Constantin Miron
Tel: + 49 (0)30 212 39 108
Fax: +49 (0)30 212 39 199
E-mail: berlin.social@mae.ro

Alte discuții în legătură

Contract de munca tradus si legalizat inainte sa fie semnat de angajator? marianaov marianaov Bunaziua.Vreau sa merg la munca in Germania pe o perioada determinata de 3 luni iar cel care a pus anuntul pe internet mi-a cerut sa traduc si sa legalizez un ... (vezi toată discuția)
Social în germania Gabi.. Gabi.. Buna seara am si eu nevoie de ajutor lucrez de aproape un an in germania cu o firma romaneasca si vreau sa ami iau familia cu mine eventual sa ma mut acolo ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturi Alex04041982 Alex04041982 Am fost plecat in austria la ingrijit batrani,cu contract de munca.familia la care am lucrat mi-au virat in cont ca si cadou 1000 euro(spunandu-mi ca nu-i vor ... (vezi toată discuția)