avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... antecedente penale ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

antecedente penale ?

in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa pe care am platit-o la vremea respectiva .........cazierul este curat , nemaiavand nici o problema de atunci cu legea.......in momentul de fata , sunt considerat o persoana cu antecedente penale ? ..........multumesc.
Cel mai recent răspuns: quasimodo821 , utilizator 20:56, 28 Iunie 2017
Ati spus ca in cazierul judiciar nu se face nicio referire. Deci, raspunsul la intrebarea dvs. este nu.
pai si cu acel dosar ce s-a intamplat?
deci sa inteleg ca , practic , de vreme ce nu am primit o condamnare definitiva sau amenda penala , nu pot fi considerat o persoana cu antecedente penale chiar daca atunci in 2007 mi s-a intocmit dosar penal?
Daca ati fost condamnat la amenda si ati achitat amenda, ati executat pedeapsa.
Din momentul executarii, curge termenul de reabilitare.
Reabilitarea in cazul amenzilor este de drept, adica nu trebuie ceruta in instant (ca aceasta sa o constate) si se implineste in 3 ani de la achitarea amenzii, daca nu ati savarsit alte infractiuni.
Reabilitarea inlatura toate consecintele condamnarii, adica sunteti ca nou nascut.
Mergeti la orice sectie de politie cu buletinul, completati un formular si pe loc vi se elibereaza cazierul judiciar.
Daca nu sunteti reabilitat, in cazier scrie ceva. Daca ati fost reabilitat, in cazier nu scrie nimic.
Deci, nu aveti antecedente penale.
amenda a fost una administrativa aplicata de procurorul care a instrumentat dosarul ........deci chiar daca ar fi aparut in cazier - desi nu era amenda penala- avand in vedere ca au trecut 10 ani a intervenit amnistia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Intrebare? norbi123 norbi123 Am fost acum 8 luni acuzat de talharie s-au facut cercetari am fost la declaratzii am fost la parchet si de acolo am primit o hartie ca am fost scos de sub ... (vezi toată discuția)
Obtinere atestat agent paza - dosar penal quasimodo quasimodo buna ziua , am o intrebare referitoare la obtinerea unui atestat de paza .......in anul 2007 am fost cercetat penal pentru infractiunea de furt calificat , am ... (vezi toată discuția)