avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Nelamurire microintreprindere sau impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Nelamurire microintreprindere sau impozit pe profit

Salut, sunt administrator al unei firme de consultanta cu codul caen 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management .
Sunt nelamurit in ceea ce priveste procentul de 20 % din activitatea de baza a firmei si 80% din alte activitati pentru a fi microintreprindere .... aceste alte activitati ce inseamna daca obiectivul de baza este consultanta ?! Si inca ceva ... pe langa activitateade baza de consultanta noi si elaboram proiecte pentru institutii publice.Este in regula daca pe acest cod caen se elaboreaza si proiecte?
As dorii sa stiu cum sa procedez, la ce ma incadrez, micro sau ipozit pe profit, daca fac aceste activitati ?!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:03, 29 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza in aceasta speta care este obiectul principal de activitate, care uneori poate fi diferit de ceea ce se factureaza, etc. Codul fiscal precizeaza ca:

ART. 52 - Reguli de ieșire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderii în cursul anului

(1) Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanță și management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depășit oricare dintre aceste limite.


Deci daca aveti venituri din consultanta (trebuie analizate contractele si efectiv ce se presteaza) de peste 20% inclusiv în veniturile totale, nu mai puteti fi micro.

Elaborarea de proiecte nu este consultanta, pt ca d-voastra intocmiti proiectul, nu dati doar consultanta privind intocmirea lui de altcineva:

Conform dex, consultant este: specialistul care oferă opinii, concluzii în chestiuni care privesc specialitatea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am codul caen 7022 pot fi microintreprindere? DanPatru DanPatru Am urmatoarea nelamurire: La sfarsitul anului 2013 am deschis o societate comerciala (SRL) cu obiectul principal de activitate “4791- Comert cu ... (vezi toată discuția)
Ce impozit platesc pt un srl? Sorinvilceanu1975@gmailcom Sorinvilceanu1975@gmailcom Am un srl platitor de tva si intentionez sa am 6 angajati.clienti vor fi in strainatate, deci factura lunara va depasi 10000 euro .cum voi fi taxat? (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)