avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... participare la sng cu studii superioare de alta ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

participare la sng cu studii superioare de alta specialitate

Buna sunt si eu o aspiranta la SNG si as vrea sa aflu daca ma pot inscrie la sng , neavand studi superioare juridice , fiind o absolventa a fcultatii de Stiinte Ec Juridic si Administrative. Specializarea Administratie publica?????
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cutar , utilizator 11:26, 28 Septembrie 2009
Potrivit Regulamentului din 22/03/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 246 din 12/04/2007, privind concursul de admitere la Scoala Nationala
de Grefieri, art.3:
Art. 3. - La concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri au dreptul sa participe persoanele care îndeplinesc urmatoarele conditii:
- au cetatenie româna, domiciliul în România si capacitate deplina de exercitiu;
- nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie;
- cunosc limba româna;
- sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
- au studii superioare juridice ori studii medii sau alte studii superioare, dupa caz.

Informatii puteti obtine de la Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliati.

Mai multe detalii, aici: [ link extern ]
eu stiu ca anul acesta
s-au cerut doar studii superioare juridice
Buna ziua,
anul acesta in anuntul privind concursul de admitere la SNG au solicitat absolvirea de studii superioare juridice.
Si, pentru viitor cerinta (pentru admitere la SNG) va fi tot absolvirea de studii superioare juridice.
Doar in cazul unor eventuale concursuri organizate la nivelul diferitelor instante pentru ocuparea unor posturi vacante se vor avea in vedere studiile medii/ alte studii superioare, cu precizarea ca, in ceea ce priveste incadrarea, persoanele cu alte studii superioare vor fi asimilati grefierilor debutanti cu studii medii.
În prezent, în cadrul reformei justitiei din România se urmareste realizarea transferului unor noi atributii, în primul rând administrative, de la judecator la "grefier", astfel încât judecatorul sa fie doar cel care spune dreptul, adica solutioneaza cauzele deduse judecatii.
Consiliul Superior al Magistraturii a demarat un program pilot în acest sens, prin crearea, în mod experimental deocamdata, a unor complete de judecata formate dintr-un judecator si doi grefieri, unul cu studii superioare juridice iar celalalt cu studii medii, între care atributiile sa fie împartite în sensul aratat. Urmeaza ca, în baza acestui experiment, sa se modifice legislatia pentru a se crea cadrul legislativ necesar realizarii acestui transfer de competente.
In concluzie ... sunt necesare studii superioare juridice ... astfel spus, licenta in stiinte juridice.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare post grefier ana978 ana978 Pentru a participa la concursul de ocupare a unui un post de grefier este suficient sa ai studii superioare(drept) ,sau trebuie absolvita si Scoala Nationala ... (vezi toată discuția)
Cum suna viitorul?!! nonela nonela :-/pentru incadrare pe post de grefier cu studii superioare, respectiv drept, este obligatoriu si acel curs la sng? .........si daca e obligatoriu acel ... (vezi toată discuția)
Admitere sng fara studii juridice michiko michiko Bună! La admiterea pentru ªcoala Naţională de Grefieri pot participa şi persoane cu studii superioare în alt domeniu decât cel juridic? Mulţumesc! (vezi toată discuția)