Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7378 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atestat producator si carnet comercializare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atestat producator si carnet comercializare

Atestatul de producator se elibereaza si este valabil pe an calendaristic (adica de la 01.ian.2017-31.dec.2017),s-au pe an agricol (01 iulie 2017-30 iun. 2018)?
Cel mai recent răspuns: marcus_tm , utilizator 14:38, 6 Iulie 2017
Atestatul de producător este valabil un an de la data emiterii.A fost insa adoptat un proiect legislativ care va extinde la 5 ani valabilitatea atestatului.Astfel, va fi extinsă cu patru ani, de la unul la cinci ani, valabilitatea atestatului de producător, din momentul emiterii. În același timp, și carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol va fi valabil timp de cinci ani şi se va elibera solicitantului, la cerere, de către primarul pe a cărui rază de competenţă se află terenul/ ferma/ gospodăria în care se obțin produsele ce urmează să fie puse la vânzare.

Atât atestatul de producător, cât și carnetul de comercializare, vor conține câte cinci file, câte una pentru fiecare an de valabilitate. Acestea vor fi completate cu datele de identificare ale producătorului agricol și informațiile din fiecare an de valabilitate legate de suprafețele cultivate și structurile corespunzătoare pe specii de legume, pomi fructiferi etc, respectiv pe specii de animale.

Noile măsuri se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2018. În ceea ce privește atestatele de producător eliberate până la finalul lui 2017, acestea își vor păstra valabilitatea până la expirare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții atestat de producător legume Sofiaandrada Sofiaandrada Buna ziua . Pana anul acesta am cultivat legume diversificate pe suprafețe diverse de pana la 500 m însă anul acesta detin toți 500 mp de solar ... (vezi toată discuția)
Interpretare legea 145/2014 otilia13 otilia13 Ca si producator agricol daca nu ma constiui in asociatia descrisa de lege, poate sa mi se elibeze certificatul de producator. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)
Impozit venit agricultura zuzumama zuzumama Sint persoana fizica neautorizata si cultiv si vind legume cu atestat de producator emis de primarie.Am vindut legumele la un depozit angro din localitate si ... (vezi toată discuția)