avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz si apoi anulare Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz si apoi anulare Preaviz

mi-au trimis preaviz iar dupa 1saptaman ma roaga sa raman,ce se poate intampla daca raman,tinand cont ca ma fortau sa-mi dau demisia si nu am fost deacord?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 18:40, 25 Septembrie 2009
1. Angajatorul poate reveni la masura concedierii dvs.
2. O fi analizat problema si si-o fi dat seama ca nu face bine sa va concedieze.
3. E bine sa va dati demisia atunci cand vreti dvs., nu cand vrea altcineva.
giulia82 a scris:

mi-au trimis preaviz iar dupa 1saptaman ma roaga sa raman,ce se poate intampla daca raman,tinand cont ca ma fortau sa-mi dau demisia si nu am fost deacord?

Sa faca o comunicare scrisa, prin care anuleaza preavizul, deoarece e mai sigur.;)
Chiar daca nu da in scris ca anuleaza preavizul, faptul ca o lasa sa lucreze, o ponteaza si o plateste inseamna ca, tacit, preavizul a fost anulat.
Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile primite,mi-au fost de mare folos.Am fost foarte stresata,pentru ca nu stiam care sunt drpturile mele,dar acum stiu,datorita voua. =D> :D
tudorvaleriu a scris:

Chiar daca nu da in scris ca anuleaza preavizul, faptul ca o lasa sa lucreze, o ponteaza si o plateste inseamna ca, tacit, preavizul a fost anulat.

De buna credinta sfatul dvs. dar eu raman la parerea mea. La un moment dat angajatorul poate sa spuna: "Am zis eu?...eu zic multe...ti-am dat scris?"
De ce spun asta? Daca i-a dat comunicare scrisa ca este in preaviz, normal ar fi ca aceasta sa fie retrasa sau anulata tot in scris.
Experienta isi spune cuvantul...nu neaparat in aceeasi speta...dar...;)

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 de zile ..sorin, ..sorin, Bună ziua! Acum câteva zile am depus preavizul de 20 din cauza unor nemulțumirii, sa rezolvat nemulțumirile mele, acum vreau sa întreb, am fost la ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil,cand m-am reintors la serviciu angajatorul mi-a zis sa-mi dau demisia,eu i-am zis sa ma bage in somaj ... (vezi toată discuția)
Urgent opinie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, cum se poate rezolva situatia in favoarea angjatului daca: angajatul a primit acum 1 saptaman preaviz de concediere - desfiintare post. Dupa o ... (vezi toată discuția)