avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent opinie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent opinie

Buna ziua,

cum se poate rezolva situatia in favoarea angjatului daca: angajatul a primit acum 1 saptaman preaviz de concediere - desfiintare post. Dupa o saptamana i se spune ca totusi nu ii disponibilizeaza postul, insa angajatul si-a facut alte angajamente intre timp....plus, stresul in saptamana respectiva ca i se desface contractul si apoi ca de fapt nu ...:">
Este legal sa anuleze preavizul de concediere? Cum se poate anula? Ce motive stau la baza deciziei de anulare a preavizului de concediere?

Ce poate sa faca angajatul daca i se anuleaza preavizul initial, dat fiind ca el totusi vrea sa plece de la firma dar cu desfacerea CIM ca sa beneficieze de somaj? In cazul in care i se anuleaza preavizul initial si daca vrea sa plece din firma nu o poate face decat cu demisie si asta nu ii da dreptul la somaj#-o

Rog opinie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 13:59, 16 Decembrie 2010
Angajatorul poate anula preavizul (care e diferit de decizia de concediere). Se presupune ca motivele care l-au determinat sa renunte la angajat au disparut intre timp. Ar trebui sa existe o decizie in acest sens.
Daca vrea sa plece, angajatul are varianta demisiei sau a unei cereri de incetare cu acordul partilor (presupunand ca angajatorul nu are nimic impotriva), dar in ambele cazuri nu va beneficia de plati compensatorii sau somaj. Eu zic sa fie multumit ca mai are un loc de munca.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Instantlife, utilizator
Doar angajatorul poate spune care este motivul pentru care anuleaza notificarea unui preaviz, cel mai usor se poate motiva prin revaluarea organigramei si necesiatatea mentinerii postului respectiv, este legal sa se renunte la disponibilizare si poate fi inmanata o notificare prin care sa va aduca la cunostinta fatul ca postul detinut nu este desfiinta.
Daca nu mai sunteti disponibilizat puteti pleca prin depunerea demisiei sau prin acordul partilor dar nici unul din aceste cazuri nu deschide dreptul la somaj.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce art. incetez raporturile de munca pentru a beneficia de somaj? saftmiki saftmiki am doi gastionari la magazin societatii.Unuol dintre ei lucreaza de 4 ani si vrea sa plece si ar beneficia de somaj.Ca sa beneficieze de somaj, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Am primit notificare ca voi fi concediata, dep. in care lucrez va fi desfiintat, dar eu banuiesc ca decizia de desfiintare a departamentului nu ... (vezi toată discuția)