avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa"

Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata sinceritatea. Fara sa supar pe cineva, cel putin in domeniul in care doresc eu sa ma specializez si anume societati comerciale, sfaturile si sugestiile care se dau celor care se intereseaza de ceva, sunt date uneori cu putina zgarcenie. Asta face parte probabil din caracteristica meseriei de jurist sau avocat. Nu se dau toate informatiile, pentru ca probabil consideram ca sunt pretioase si astfel ajutam concurenta.
Nimic de criticat, e omeneste. Avocatii sunt si ei oameni. Mi se pare insa incorect fata de utilizatorii care asteapta minuni de la acest forum, chiar daca sunt avertizati ca discutiile din forum nu constituie consultanta juridica. Atunci ce sa creada omul simplu care intra pe forum, doreste sa-i fie lamurita o problema, de aceea intra pe un site unde scriu oameni cu pregatire juridica. Pana la urma, se acorda aceasta consultanta, nu am vazut pe nimeni sa scrie: "Ce mai faci? Cata sare pui la sarmale?"....etc
Concluzia.
1.De fapt aici se da consultanta juridica dar nu primesti in totalitate raspunsul care te-ar ajuta sa-ti rezolvi o problema. Asta nu este o critica. Dar nu inteleg atunci care este scopul acestui forum? Nu cumva unii isi gasesc aici clienti si de fapt s-au inscris pentru publicitate mascata?
2. De cat sa le oferiti utilizatorilor farame de informatii, spuneti-le cinstit sa caute ajutor la un birou de consultanta, fie la Registrul Comertului, Camera de Comert, Barou, etc. Sa fim seriosi! Cu modele de Acord de Constituire pentru IF sau Procura Speciala, luate de pe Forum, nimeni nu-si inregistreaza actele.
Buna dimineata,

Din motive care-mi scapa, de cand am citit post-ul dvs. am vrut sa va raspund. O discutie intre doi juristi, atat si nimic mai mult.

Tot din "casa" este, in marea majoritate a cazurilor, imposibil de dat, chiar si de catre cei care vor acest lucru. De ce?
De exemplu, pentru ca multor intrebari de un rand-doua ar trebui sa le raspunzi cu o intrega sectiune dintr-un act normativ si sa faci si comentarii pe marginea textului de lege. Sigur, poti face asta, dar inseamna ca raspunzi, pe zi, la doua-trei intrebari iar restul celor care intreaba nu vor mai primi raspuns. Numarul celor care intreaba este foarte mare raportat la numarul consultantilor si, eventual, al utilizatorilor care raspund constant in forum.

In alta ordine de idei, un raspuns corect si complet depinde de actele celui care intreaba, acte pe care nu le vei vedea vreodata. Si atunci te limitezi la prevederile legale. Eu, una, prefer sa tac cand imi este evident ca as putea bate campii pe langa subiect si l-as putea deruta pe cel care intreaba. Stiti foarte bine ca o fraza si, uneori, chiar si un cuvant dintr-un inscris pot schimba totul. Fraza sau cuvant a caror importanta nu are cum sa o sesizeze cel care intreaba.

As fi vrut sa scriu mai multe dar, comparand data inregistrarii dvs. cu cea a inregistrarii mele, am constatat ca a trecut un an de cand scriu in forum. Un an in care a fost si soare, au fost si ploi, "vorba" unei melodii mai vechi cantata de Compact. Melodie pe care ne-a reamintit-o ieri o colega de forum, o doamna deosebita si pe care o apreciez mult.

O zi plina de soare va doresc! :)

Gabriela Pintea
Multumesc pentru raspuns. Probabil aveti dreptate, sunteti veterana aici pe langa mine, biet copil. Dar nu ar strica sa primim sfaturi si de la cei mai nou intrati pe Forum, pentru ca ei vad lucrurile altfel, constata si spun cu sinceritate ceea ce nu le place. Era oricum o simpla constatare iar cine are ochi sa vada si minte sa priceapa, intelege ce am vrut eu sa spun. Iar uneori in viata nu strica sa ne facem "mea culpa"! Iar cum puneti dumnevoastra problema, citez:" As fi vrut sa scriu mai multe dar, comparand data inregistrarii dvs. cu cea a inregistrarii mele, am constatat ca a trecut un an de cand scriu in forum.", va ganditi probabil ca multi din colegii care se afla in barou si cand vad un stagiar la bara il iau peste picior. Stiu ca v-ati referit la experienta dumneavoastra pe acest Forum cand ati scris asta, ca probabil ma voi convinge eu in timp cum stau lucrurile pe aici, dar nu as dori sa se intample asa. Ar insemna pierdere de vreme si naruirea unor aspiratii. Eu cred altceva despre Forum. Am citit mesaje foarte interesante si la obiect de la unii colegi. Pentru ei am hotarat sa raman aici in continuare.
Va multumesc pentru atentie.
Azi am primit un e-mail de la o tanara avocata admisa acum in Baroul Bucuresti ca avocat stagiar. Era foarte bucuroasa si optimista.
Cu ceva timp in urma, crezand ca sunt avocat, mi-a cerut un sfat. I-am spus ca nu sunt jurist de profesie si nu ma pricep si i-am recomandat pe altcineva de pe acest forum.
Acum mi-a multumit pentru asta! Un cadou primit in zi de sarbatoare!
I-am dat asa de putin si ea mi-a dat multumirile ei! Le meritam? Nu stiu, dar ma simt foarte bine de cate ori primesc multumiri de la cei pe care i-am sfatuit si care si-au rezolvat problemele si datorita mie.

@legalpro
Forumul acesta este o experienta pentru fiecare utilizator, fie user obisnuit, fie consultant, fie moderator sau chiar administrator.
Este ca o profesie pe care ti-o faci cu pasiune (ma refer la cei care raspund intrebarilor), o faci in stil propriu, esti completat de colegi de forum, poti privi asta ca pe o provocare sau nu, iti poti lungi si amanunti raspunsurile sau poti ramane consecvent stilului scurt si la obiect, dar felul in care o face fiecare nu poate fi discutat pentru ca este o prestatie benevola.
Daca un user cu o problema pune o intrebare, va primi un prim raspuns, va mai primi si altul, va mai intreba, va primi iarasi un raspuns. Cine vrea sa se lamureasca se poate lamuri, cata informatie ofera, atata informatie ceruta obtine.
Sunt useri care intra pe acest forum pusi pe cearta, nu poti sa te lasi provocat si sa isti scandal pentru ca risti sa fii banat. Regulile acestui site sunt destul de severe si se si respecta. Sunt useri care nu stiu sa-si expuna intrebarea, nu esti lamurit ce vrea sa intrebe, nu-ti da detalii sau ti le da eronat sau incomplet, sunt o sumedenie de cazuri si cazuri.
Daca vreti, acest site e ca in zicala.... "Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune si-n traista...".
....................
Nu va ramane decat sa demonstrati ca sunteti profesionistul care spuneti ca sunteti.
.......................
Bine ati venit!!!
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
elga50, moderator
Multumesc pentru urare! Nu inteleg ce treaba aveti cu acei useri care intra sa se certe? Eu sincera, nu am citit nimic de genul asta. Am citit insa cateva "inghionteli colegiale" printre membrii Forumului. Iar daca vrea cineva sa se certe, eu nu cred ca intra pe un Forum unde se pun in discutie probleme juridice. Iar pentru aceia exista calea...tacerii. De ce-i bagati in seama? Dar apropo de cearta...Ce parere aveti despre strambaturile din nas, jicnirile, afronturile aduse de unii avocati, in procent destul de mare, colegilor de barou, uneori chiar in fata judecatorilor?
Si avem pretentii, nu? Doar discutam de profesionisti! Sa nu-i mai blamam atunci pe "oamenii simplii", ca noi nu suntem niste zei. Iar cine zice ca le stie pe toate, face mari greseli! Toata viata se invata in meseria asta si tot nu stim totul.

Alte discuții în legătură

Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Va aduc bani cererile de consultanta? Admin Admin Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti? Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele ... (vezi toată discuția)