avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean moldovean, student cu drept de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean moldovean, student cu drept de munca

Buna ziua,

Cum se poate incadra in Revisal studentul cetatean moldovean, care are drept de munca:
La tip autorizatie ce anume trebuie completat?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ana Donciu , utilizator 12:09, 25 Octombrie 2017
Cornel Vasile a scris:

Daca are permis de sedere temporara pentru studii, atunci nu are nevoie de autorizatie.

De acord, dar Revisal afiseaza automat rubrica Tip autorizatie desi anterior este selectata optiunea Permis de sedere. Situatia a devenit mai confuza atunci cand am gasit acel raspuns al inspectiei muncii (vezi link).
Faceti o simulare in Revisal daca aveti posibilitatea; poate dvs veti corela alte variante.
Astept raspunsul dvs. Multumesc.
Ce a mentionat I.M. in acel link cunosc destul de bine ... in simularea facuta de mine nu-mi apare data autorizatiei.
Buna ziua,

Din dorinta de a lamuri situatia descrisa, revin asupra detaliilor (va multumesc pentru rabdare):
Revisal "Inregistrare salariat nou"
pag. 1: categorii:
Nume; Prenume;
Apatrid (nu este cazul aici);
Cetatenie (selectat Moldova (Republica));
Tip cetatenie (autoselectat: Alta cetatenie);
Tip act identitate (selectat Permis de sedere);
CNP............................................ "continuare"
pag. 2: categorii:
Data inceput autorizatie:
Tip autorizatie:
Tara domiciliu/resedinta:
Judet: Localitate; Adresa; Mentiuni ...................................... "continuare"

Am redat paginile afisate in Revisal. Intrebarile mele sunt asupra pag. 2 la Data inceput autorizatie si Tip autorizatie, in speta fiind vorba despre un student cu permis de sedere temporara cu drept de munca.
Selectand in pag. 1, la Tip act de identitate, optiunea Permis de sedere, ce-mi cere Revisal-ul sa notez pe pag. 2 la primele 2 categorii?
Eu am gandit ca Data inceput autorizatie este data eliberarii permisului de sedere, iar Tip autorizatie am selectat Exceptie (avand in vedere ca i se aplica art. 3 (2) lit. g din OG 25/2014).
Insa, am gasit raspunsul I.M. ce spune ca pentru Exceptii, Data inceput autorizatie este data CIM. Si nu mi se pare logic caci permisul de sedere l-a eliberat IGI; cum pot eu societate sa autorizez.
Dar vreau sa am certitudinea ca am lucrat bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare salariat in revisal- cetatean moldovean anca.d anca.d Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea in REVISAL a unui angajat cu cetatenie moldoveana. Acesta intra in categoria \"altele\" la cetatenie, drept ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporara - cu drept de munca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Persoana cu permis de sedere temporara - membru familie cet. romana / cu drept de munca, incadrat in baza unui contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de munca - lucrator permanent - cetatean marocan aloghin aloghin Buna ziua! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme: - La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care ... (vezi toată discuția)