avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatia de munca - lucrator permanent - cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatia de munca - lucrator permanent - cetatean marocan

Buna ziua!
Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme:
- La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care am obtinut autorizatia de munca ca lucrator detasat, respectiv viza de lunga sedere si permis de sedere ca detasat ( valabil din 07.2014 - 31.03.2015). Acum acesta doreste sa isi aduca in tara familia, sotia si copilul minor, pentru care am inteles ca trebuie sa obtina un aviz de la IGI (Inspectoratul General pentru Imigrari). Intrebarea mea este: poate obtine acest aviz in conditiile in care permisul de sedere are valabilitatea mai mica de 12 luni?
- tot legat de acest cetatean am dori sa il angajam cu contract individual de munca , deci va deveni lucrator permanent. In acest caz trebuie sa ii anulez autorizatia si permisul de sedere ca detasat? Daca da el cum va putea munci in continuare in Romania pana la obtinerea unei noi autorizatii si permis de sedere permanent? Sau ii pastrez autorizatia de munca si permisul de sedere ca detasat pana obtin cele permanente?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 14 Octombrie 2014
Va trebui sa obtina autorizatie de munca sau permis de sedere permanenta.

Actele necesare pentru Autorizatia de munca pentru lucrator permanent la un angajator persoana juridica :
[ link extern ]

[ link extern ]
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns insa documentele necesare si procedura o stiu deja. Intrebarea mea era alta. Ma puteti ajuta cu un raspuns la nelamurirea mea?

Multumesc!
El va putea munci pana la 31.03.2015 in baza actele pe care le are in prezent . Pana atunci sau dupa aceasta data trebuie sa obtina actele mentionate mai sus pentru a deveni lucrator permanent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de munca lucrator permanent - cetatean marocan aloghin aloghin Buna ziua! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme: - La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain gabriela neamtu gabriela neamtu in ce conditii se poate angaja un cetatean american la o SC din Romania, daca nu are cetatenie romana? (este casatorit si are copii in Romania) (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)