avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasarea recipientelor de colectare a resturilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasarea recipientelor de colectare a resturilor menajere si colectare a materialelor reciclabile

Buna ziua,

Am cumparat un apartament la parter intr-un cartier aproximativ nou costruit (dupa 2009). In momentul achizitiei in fata geamurilor nu erau amplasate locuri de parcare si nici recipientele de colectare a resturilor menajere si cele de colectare selectiva. Am facut o solicitare scrisa in data de 8 mai 2017 cu numar de inregistrare la birourile dezvoltatorului prin care conform Ordinului Ministerului Sanatatii 119/2014 anexa 1 art 4 amplasarea parcarilor se face la 5 m de la geamul de locuit si 10 m pentru colectarea gunoiului. La solicitarile mele nu am primit nici-un raspuns. Ce pot face in situatia asta pentru a determina dezvoltatorul sa remedieze aceasta situatie care este destul de neplacuta pentru mine, avavnd in vedere ca la ore destul de tarzii (dupa 23) recipientele de gunoi sunt verificate de diversi cetateni fara adapost care fac un zgomot infernal, arunca resturile menajere pe langa tomberoane, rastoarna recipientele de colectare selectiva pentru recuperarea peturilor si a cutiilor metalice spre valorificare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Greenuniverse , utilizator 21:55, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai ar trebui sa fiti sigur ca dezvoltatorul este cel care a amplasat benele de gunoi menajer, recipientele de colectare selectiva si locurile de parcare. Este vorba de 8 ani diferenta. Prin 2009 nu se acorda mare atentie unor astfel de amplasamente.
In mod normal, acestea se amplaseaza cu avizul asociatiei de proprietari si cu aprobarea primariei.
Sesizati primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru nerespectarea normelor sanitare si sanitar-veterinare, in vigoare, la amplasarea benelor/ recipientelor/ parcarii.
Daca nu se iau masuri, puteti deschide actiune in instanta impotriva primariei.
Multumesc pentru raspuns.

Drumurile (strazile) din cartier sunt proprietatea dezvoltatorului, nu sunt cedate primariei. Da, sunt sigura ca este decizia dezvoltatorului, dar nu am cunostinta ca s-au amplasat cu acordul asociatiei de proprietari.
Din anul 2009 a inceput constructia cartierului si sa tot dezvoltat. Eu am cumparat apartamentul in aprilie 2014 iar la momentul cand am cumparat nu erau locuri de parcare si nici pubelele de gunoi. Cu siguranta nu faceam un credit pe 30 ani ca sa suport gaze de esapament, zgomot produs inchiderea portierelor, miros de resturi menajere etc o perioada atat de mare.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Greenuniverse, utilizator
Pentru amplasarea pubelelor de gunoi fara respectarea normelor legale si pentru poluarea de la tevile de esapament al vehiculelor din parcare puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data, Directia judeteana sanitara si Agentia teritoriala de mediu si sa solicitati efectuarea de determinari de noxe si emiterea unor buletine de determinare (determinarile se vor face, probabil, contracost). Daca noxele nu se incadreaza in limitele maxim admise si produc poluare care actioneaza supra organismului uman, puteti actiona dezvoltatorul in instanta de judecata (daca acesta este responsabil de amplasare). Personal nu cred ca primaria/ asociatia de proprietari nu are incheiat contract cu firma de salubrizare.
Amplasarea pubelelor de gunoi si a parcarilor, ulterior constructiilor dezvoltate, nu se putea face fara avizul DJS si/ sau ATM si autorizatia primariei. Cartierul respectiv face parte din teritoriul arondat primariei chiar daca drumurile/ strazile le intretine dezvoltatorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin cu mutumesc din suflet pentru timpul alocat si raspunsurile intr-un termen scurt.
Am sa solicit DJS , ATM si primariei avizele de amplasare a locurilor de parcare si amplasarea recipientelor pentru resturi menajere si cele ce colectare selectiva.
Contract cu firma de salubrizare exista, se ridica gunoiul de 2 ori pe zi.
O sa revin cu informatii pe parcursul rezolvarii acestor situatii, pentru a informa si alte persoane afectate de abuzuri.
Multumesc inca o data domnule Popa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am chemat la mediere Dezvoltatorul si Primaria. Am obtinut mutarea locurilor de parcare si un termen de 30 zile pentru mutarea ghenelor de gunoi menajer si a recipientelor de colectare selectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am la oraș contract de salubrizare sunt obligat sa mai plătesc și la țara taxa de salubrizare la primărie? Calin Calin Calin Calin Dacă la oraș unde am domiciliul stabil am încheiat contract de salubrizare , sunt obligat sa plătesc taxa de salubrizare și la țara unde am o căsuța de ... (vezi toată discuția)
Pubela gunoi menajer la asociatie de proprietari TakacsCsaba TakacsCsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb la cati metrii trebuie sa fie pubela de gunoi de la geamul locatarului. Daca este sub distanta legala unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)