avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

un expert contabil are voie sa efectueze expertize si pe alte domenii decat cele pe care este autorizat (vorbesc de cele inscrise pe site-ul MJ)? sau trebuie sa-si decline competenta?
Cel mai recent răspuns: constanta_2004 , utilizator 06:24, 10 Noiembrie 2009
scarlet a scris:
este autorizat Mj pe alte specializari, dar pe specializarea din speta respectiva (Contabilitate ( 6)-Organizatii nonprofit inclusiv asociatii de proprietari) nu este autorizat MJ. In acest caz este valida expertiza? Care este reglementarea legalacare permite efectuarea de expertize contabile judiciare si in afara celor autorizate de mj? (daca exista?)
.
Buna ziua,

Exista unele scrisori-circulare emise de MJ prin care se fac precizari in legatura cu activitatea de expertiza judiciara.
Daca ma contactati printr-un mesaj privat, pot sa va transmit o copie.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
La CECCAR s-a intocmit o lista anul trecut in care fiecare expert care dorea sa intocmeasca expertize judiciare sa specifice la care din specialitatile din domeniul contabilitatii opteaza., adica daca doreste expertize la ONG, asociatii de proprietari, institutii financiar-bancare...etc. Dupa care aceasta lista a fost transmisa M.J.
se da cumva vreo testare pentru fiecare domeniu in parte?
eu de exemplu sunt traducator si trebuie sa dau examen pentru fiecare domeniu in parte ca sa ma autorizez la MJ
Buna ziua,
Am o mare dilema: am vrut sa ajut un prieten cu fuziunea prin absorbtie a doua firme.
Am intocmit Proiectul de fuziune si Sit financiare de fuziune (eu avand calitatea de expert contabil). Eu am avut aceasta optiune ptr expertizele contabile dar nu apar la capitolul experti contabili agreati de MJ ci doar la societati comerciale de expertiza contabila din tabloul CECCAR.
Am primit de la Reg Comertului instiintarea prin care "cererea de numire in calitate de expert a SC....SRL, reprezentata de dl... si fixeaza termen...ptr depunerea raportului si proiectului". Este vb de calitatea de expert contabil sau expert contabil care a optat ptr efectuarea de expertize contabile judiciare?
Daca nu apar pe site-ul MJ (nici ca persoana fizica nici ca juridica), am voie sa depun la Reg Com raportul semnat de mine ca societate sau trebuie sa cer schimbarea expertului?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert contabil judiciar bodeanu-ita bodeanu-ita Un expert contabil ,desemnat de parchet la cererea procurorului, poate efectua expertize contabile judiciare la o asociatie de proprietari, daca nu este ... (vezi toată discuția)
Expert contabil specializat pe asociații de proprietari. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Este posibil sa îmi trimită cineva pe adresa mea privată de e-mail, o lista cu Experți Contabili specializați pe Asociații de Proprietari , ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)