In urma unei consilieri vicioase cu un avocat am inaintat actiune in justitie pentru vanzarea unui imobil catre o nepoata careia voiam sa gasesc o cale de a-i da casa pe care am construit-o, pe terenul de la tata (decedat), impreuna cu sotul meu, decedat. El spunea ca titlul de proprietate pe care il am nu-mi este suficient pentru a dovedi ca am facut succesiunea dupa tatal meu iar actiunea de vanzare prin justitie ar ocoli dezbateri succesorele inutile.
Dar notarul care se ocupa de acel imobil imi spune ca documentele (titlul de proprietate pe teren si actele de evidentiere ale casei) pe care le am sunt ok, sunt deja mostenitoare dupa parintii mei, si este suficient testamentul meu pentru a-i lasa nepoatei mostenirea actuala asa cum doresc.
Cat de greu se poate renunta la o actiune in justitie?????
Ce e de facut? nu poate notarul sa spuna ca casa este in dezbatere succcesorala deja si deci nu poate fi vanduta? (dupa moartea sotului, care si-a lasat si el partea de mostenire aceleiasi nepoate)? Pot sa cer eu, ca vanzator, incetarea actiunii? Sau nepoate mea, cumparatorul ????
Buna seara,
Ma intreb daca acel avocat nu a inteles valoarea unui act care sa reprezinte act de proprietate sau este vorba despre o vanzare ascunsa printr-un antecontract si sentinta care sa tina loc de act de vanzare cumparare astfel incat sa platiti o taxa mai mica?
Mergeti la instanta la primul termen de judecata si spuneti ca renuntati la judecata. Sa aveti C.i.-ul la dumneavoastra.
Va sfatuiesc ca inainte de a face acea declaratie sa solicitati avocatului sa va lamureasca despre ce este vorba si sa va dea o copie de pe actiunea din instanta.
Propunerea cu vanzarea a fost a lui, noi am cautat mereu sa mergem pe calea testamentelor, si chiar nu pot sa inteleg de ce a ales el asa, dezbaterea succesorala dupa tatal meu fiind de neevitat in opinia lui. Oricum, o taxe de timbru de 4000 lei pentru o casa batraneasca imi pare uriasa, banuiesc ca el a fost interesat de complicatiile pe partea succesorala, de o eventuala prelungire a procesului.
Buna seara,
Ati dezbatut succesiunile de pe urma parintilor dumneavoastra?
Ati dezbatut succesiunea de pe urma sotului decedat? Nu spuneti ca exista un testament ca una este testamentul alta dezbaterea succesiunii.
CASA construita pe terenul parintilor avea acte? Are PV de finalizare a lucrarilor sau este construita fara autorizatie? Daca este fara autorizatie si estemai noua de anul 1990 atunci, la dezbaterea succesiunii, ati aratat ca exista si un imobil prin accesiune?
Doar un testament NU REPREZINTA act de proprietate!
Pana la dezbaterea succesiunii, chiar daca exista testamentele, NU AVETI ACTE DE PROPRIETATE!
Scrieti CLAR care este situatia imobilului, daca aveti acte pentru CASA, daca s-au dezbatut sau nu succesiunile, daca pentru acel imobil s-a facut sau nu iesirea din indiviziune, daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma sotului defunct, etc.
Vedeti ca s-ar putea ca acel avocat sa va fi invatat cum sa faceti sa aveti ACTE LEGALE si dumneavoastra sa nu fi inteles NIMIC. Casa, daca este construita de dumneavoastra, este cuprinsa in actele de proprietate?
Casa este construita in 1974, de catre mine si sotul meu, pe terenul tatalui meu si are autorizatie de constructie.
Pe terenul de la parinti am titlu de proprietate emis pe numele meu. Casa are certificat de evidentiere a constructie, din care reiese ca noi doi am construit-o. Dezbaterea dupa sotul meu am facut-o deja la notar si am dobandit titlul de mostenitor impreuna cu nepoata mea.
Am ajuns la avocat pentru ca nu gaseam titlul de proprietate si am presupus ca dezbaterea succesorala de la tata nu a avut loc. Ulterior am descoperit si titlul de proprietate pe terenurile apartinand tatalui meu (pe numele meu), dar pentru avocat nu a contat. Insa cand am ajuns la notar si i-am aratat titlul de proprietate si documentele casei a spus ca va face actul aditional la dezbaterea sotului fara nici o problema.
Sper ca v-am raspuns la toate intrebarile pentru ca imi doresc si eu la fel de mult sa aflu unde este neintelegerea!
Mostenire
Gisela Eremia
Nu am facut succesiunea dupa sotul meu decedat de 24 ani. Am vindut casa si pamintul cu citiva ani in urma printr-un act privat cu martori fara sa anunt pe ... (vezi toată discuția)