avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Daca informez angajatorul meu ca îmi dau demisia dar nu o fac în scris sau nu semnez nimic angajatorul meu ma poate concedia?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 4 Iulie 2017
Art. 81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
.....

In cazul demisiei , Codul Muncii prevede necesitatea redactării ei în formă scrisă, ceea ce înseamnă că o demisie verbala nu poate fi luata in considerare.

Exista posibilitatea sa fiti concediat chiar daca il anuntati verbal despre demisia dvs., insa o astfel de concediere trebuie sa respecte prevederile legislatiei in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara a-si da demisia in scris, doar verbal cristinasova cristinasova Buna seara! O cunostinta a plecat de la firma unde avea contract de munca fara a-si da demisia in scris, doar verbal, nestiind ce implica acest lucru fiind la ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)