avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli pentru intertinerea nejustificate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli pentru intertinerea nejustificate

buna
sunt proprietaru unei garsionere si am fost pe timp de 2 ani plecat din tara si am lasat apartamnetu in grija unui asa zis prieten.....iar acuma cand am ajuns m-am trezit cu un proces in cutia postala adica o hotarerea judecatoreasca in care scria ca am fost dat in judecata din cauza neplatii intretinerii ......pe o perioada din 28.02.2008 pana in 28.02.2009 si era vorba despre o suma de 4200 ron care includea restante la intretinerea si penalizariile iar procesu a fost prin iunie cand eu am fost plecat.
m-am dus si am achitat suma respectiva si apoi imi spune administratoru ca mai sunt alti 2000 ron de achitat,dar de unde provin cel 2000 nu am inteles ca tipa si apoi a plecat....fara sa aflu ce reprezinta suma respectiva ca doar am platit suma integrala pe care m-a dat in judecata inclusiv si chetuieli de avocatu lor si totu si am platit si restanta celalta de pe dupa proces adica pe martie,aprilie si mai 2009.deci eram la zi ....ca el ma dat cu suma respectiva calculata pe zi in judecata .
mai are cum sa ceara ceva de la mine daca eu am platit suma respetiva pe care m-a dat in judecata si cu restantele din februarie pana la proces adica iunie ,care mai erau pe luniile celalte.
eu iar sunt plecat din tara si nu am cum sa vorbesc cu el ca tot tipa si imi inchide apoi si mai a zis ca ma da iar in judecata.

va rog sa ma ajutati .......mai are cum sa ceara ceva????????
va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:34, 4 Octombrie 2009
Solicitati defalcarea cheltuielilor pt toata perioada.daca nu a fost solicitat calculul penalizarilor pt perioada procesului ..este ilegala penalitatea adaugata. Solicitati si actele premergatoare procesului,faceti recurs aratand ca nu ati fost citat...fiind plecat ..daca puteti dovedi...
Daca nu a locuit nimeni..de unde suma respectiva... Aratati ca nu a ti fost chemat in judecata dupa 3 luni...astfel a crescut penalizarea..
Eu cred ca penalizarea este de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.
Si este posibil ca dupa actionarea in instanta si pana la achitarea sumelor hotarate de instanta sa se fi calculat in continuare penalizari ceea ce este corect.
Este posibil ca penalizarea lunara sa fie de peste 120 de lei .
Calculam (de exemplu ) 4200 x 0.1% x 30 zile = 126 lei. Poate ca suma penalizata era mai mica de 4200 lei dar in fiecare luna se mai adaugau si cotele curente care dupa 30-50 de zile intrau si acestea la calculul penalizarilor.
Dar, asa cum s-a mai sugerat, e bine sa solicitati explicarea in scris, defalcat , desfasurat a debitelor si penalizarilor aferente. Poate aveti noroc sa se constate ca s-a gresit sau poate sunt alte sume la cotele datorate decat cele pe care le-ati scris dv aici pe forum.
De penalizare sunt aproape sigur ca e 0.1% pe zi pentru ca majoritatea furnizorilor aplica acest procent si nu cred ca-si poate permite vreo asociatie sa calculeze o penalizare de 10 ori mai mica, cum s-a scris aici. Noi aplicam 0.2%/zi ( atat permite maxim legea ).
de ce aplicati 02%?
daca furnizorii solicita o1%?
Deosebit de important, aveti mare grija in cazul in care lecati din nou din tara, au existat cazuri de persoane care cand s-au intors in tara apartamentul fusese deja vandut la licitatie.
proprietaru a scris:

de ce aplicati 02%?
daca furnizorii solicita o1%?

Avem mai multe motive pentru care aplicam penalizari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si le aduc la cunostinta pentru intelegere (cine poate intelege):
- majoritatea furnizorilor aplica 0,1% pe zi dar avem si furnizori care aplica 0,2%
- majoritatea furnizorilor au termen de plata dupa 15 zile de la emiterea facturii, ori asociatia aplica penalizarile dupa 50 de zile
- adunarea generala, avand in vedere aceste argumente, a hotarat ca procentul de penalizari sa fie de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere, aplicat la orice suma devenita restanta.
- daca am aplica procente diferite in functie de furnizori am incalca legea care spune ca asociatia trebuie sa adopte un sistem propriu de penalizari, care trebuie aplicat .

Alte discuții în legătură

Calcul penalizare neplata cote intretinere stef55 stef55 Buna ziua, Am o nelamurire la modul de calcul al penalitatilor restantierilor unde locuiesc. S-a hatarat in Adunarea Generala ca celor restantieri sa li se ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)