avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Poate o societate in insolventa sa majoreze salariile ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Poate o societate in insolventa sa majoreze salariile angajatilor?

Buna ziua,
Avand in vedere HG nr. 1/2017 prin care se stabileste cuantumul salariului minim brut pe tara, poate fi aceasta aplicata de catre o societate aflata in insolventa, care ar determina o crestere a salariului/angajat?Daca ar trebui aplicata hotararea mai sus amintita ar trebui mentionata intr-un plan de reorganizare si aprobata de catre Adunarea creditorilor? Va rog daca se poate raspunde cat mai urgent...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:27, 11 August 2017
E obligatoriu sa fie aplicate prevederile HG nr. 1/2017? Constituie contraventie amanarea aplicarii prevederilor acesteia pana la redresarea societatii, respectiv iesirea din insolventa?
Da, trebuie sa majoreze salariul conform HG, fara a fi necesa a se dipune prin plan sau a fi supus hotararii Adunarii Creditorilor. Firma in insolventa trebuie doar sa inainteze actul/decizia de majorare spre a fi avizat de administratorul judiciar.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari in insolventa alinedelea alinedelea Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: Poate administratorul judiciar al unei societati aflate in insolventa, sa faca disponibilizari de personal ... (vezi toată discuția)
Majorare salarii societatea in insolventa utilizatordeazi utilizatordeazi buna seara, de cateva luni firma noastra a intrat in insolventa. noi am muncit si muncim tot timpul dar e drept ca au si concediat cativa dintre noi, nu ... (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator. Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)