avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Majorare salarii societatea in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Majorare salarii societatea in insolventa

buna seara,
de cateva luni firma noastra a intrat in insolventa. noi am muncit si muncim tot timpul dar e drept ca au si concediat cativa dintre noi, nu multi dar au fost colegi care au fost dati afara. la noi in firma in fiecare an ne mai dadea ceva la salariu. acum am intrebat daca mai primim ceva si ni s-a spus ca in insolventa asta nu se da nimic la salariu. este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:10, 11 Aprilie 2013
O societate intră în procedura insolvenţie din cauza lipsei banilor pentru plata debitelor . În procedura insolvenţei toate aceste debite se reeşalonează la plată, iar activitatea societăţii se reorganizează conform unui plan.
Dacă în planul de reorganizare nu este prevăzută o măsură de majorare a salariilor angajaţilor, acest lucru nu se poate face până la ieşirea din insolvenţă. De altfel, nici nu se poate discuta despre o majorare de salarii în condiţiile în care societatea trebuie să plătească debitele pe care le are.
Pe perioada reorganizării veţi rămâne cu acelaşi salariu.
am inteles, deci nu ne-a mintit. asta e pana la urma cand a putut ne-a dat ceva banuti, multumesc.
Luaţi în considerare că dacă societatea nu va respecta măsurile stabilite de adunarea generală a creditorilor şi aprobate de instanţa de judecată în planul de reorganizare, poate intra direct în faliment.
Aşa cum aţi precizat şi dumneavoastră când s-a putut aţi primit ceva în plus la salariu, acum chiar nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reorganizarea unei firme? ContSters94259 ContSters94259 Buna ziua, Ce inseamna sa reorganizezi un srl,care e aproape de faliment?Care sunt conditiile sa reorganizezi o firma?Cat timp dureaza?Trebuie sa se faca un ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)