Buna ziua. As dori sa imi explice cineva aceasta sentinta: Complet: Complet 2 Penal - AM
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art. 335 alin.1 cp, cu aplic. art. art.61 alin.4 lit. c cp, condamnă pe inculpatul .......... , , la o pedeapsă de : 1 (un) an închisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere(fp.19.11.2014). În temeiul disp. art.274 alin.1 c.p.p. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 700 lei cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi , 4 iulie 2017.
Din contra, am avut un avocat foarte bun, poate cel mai bun din acea zona numai ca mi-a explicat de la bun inceput ca eu trebuie sa ma prezint la procesc macar odata sa ma vada doamna judecatoare. Eu nu m-am putut prezenta din mai multe motive. Credeam ca procesul se tine fara mine, doar cu prezenta domnului avocat.
Daca era asa bun nu se ajungea aici, trebuia sa va spuna ca veti fi condamnat cu executare efectiva, in caz de neprezentare.
Mai mult, trebuia sa va informeze ca aveati posibilitatea in cazul in care nu va prezentati sa depuneti la instanta un inscris autentic prin care sa aratati ca va manifestati acordul de a fi obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității în cazul în care veti fi găsit vinovat iar natura pedepsei aplicate ar permite acest lucru.
Am trimis o foaie scrisa si semnata in care am recunoscut fapta si ca sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitatii in cazu' in care voi fi judecat sub supraveghere.