avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestare certificat grad de handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestare certificat grad de handicap

Buna seara

Tatal meu a primit un certificat de handicap grav dar fara mentiunea "'cu asistent persona"" in pofida recomandarilor medicului specialist si a anchetei sociale.
Vrem sa facem contestatie si conform ultimei modificari facute de OUG 51/2017, certificatele emise pot fi contestate la instanta de contencios administrativ, in termen de 30 de zile.
Intrebarea este daca pot sa fac eu, in locul tatalui meu, contestatie impotriva certificatului de incadrare in grad de handicap emis de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,la instanta de contencios administrativ, avand in vedere ca tatal meu a fost diagnosticat cu boala Alzeimer in stare avansata, si nu este capabil sa introduca o asemea actiune.
Adica daca eu ca fiu pot avea un interes legitim asa cum se prevede la art. 1 alin. (2) din legea nr. 554/2004:
"" Se poate adresa instantei de contencios administrativ si persoana vatamata
într-un drept al sau sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu
caracter individual, adresat altui subiect de drept.""
Cel mai recent răspuns: drepturi2017 , utilizator 13:41, 5 Iulie 2017
Buna seara,
O veti formula in numele tatalui dumneavoastra si il veti reprezenta in instanta daca va semneaza o imputernicire speciala in fata unui notar si daca aveti cunostinte de drept.
In caz contrar va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat
Multumesc

dar eu nu am un interes legitim sau nu mi s evatameaza un drept avand in vedere ca sunt obligat conform legii sal intretin pe tatal meu?si prin neacordarea dreptului de a avea asistent personal tatalui meu sunt obligat la un efort financiar marit pentru intretinerea acestuia?
Anterior unui eventual demers in instanta care presupune un termen lung pentru solutionare,
sesizati oficial comisia superioara de expertiza persoane cu handicap,care in termen de maximum 30 de zile comunica raspuns
Nu se mai sesizeaza Comisia superioara...se sesizeaza direct la instanta de contencios administrativ....OUG nr.51/2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare certificat de incadrae in grad de handicap drepturi2017 drepturi2017 Buna seara Tatal meu a primit un certificat de handicap grav dar fara mentiunea \"'cu asistent persona\"\" in pofida recomandarilor medicului specialist si ... (vezi toată discuția)
Despre cancer, ghiumusa ghiumusa buna ziua, sotul meu a fost diagnosticat cu neoplasm al luetei ,radio si chimiotratat,carcinom epidermoid spinocelular invaziv a facut 40 radioterapii si 8 ... (vezi toată discuția)
Întrebare oug 51/2017 adrianungureanu976 adrianungureanu976 Bună ziua, Am fetița cu handicap grav (sindrom Down). Urmează să reînnoim certificatul de handicap; de la Protecția Copilului ni s-a spus că ni-l vor ... (vezi toată discuția)