avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor relocare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor relocare

Buna ziua! Pentru a obtine ajutorul de relocare, trebuie sa primesc deja ajutorul de somaj si sa fiu, implicit, in baza de date a celor de la ocuparea fortei de munca? Daca da, de cat timp? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 6 Iulie 2017
Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)
Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Prima de relocare Nicusor Alin Nicusor Alin Buna ziua, Pot beneficia de prima de relocare in cazul in care sediul firmei unde m-am angajat nu se afla intr-o zona defavorizata? Multumesc! (vezi toată discuția)