avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DELEGATIE STRAINATATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DELEGATIE STRAINATATE

Buna,
Am un angajat care pleaca in delegatie in strainatate.
Firma ii asigura transportul cu avionul, dus-intors, clasa economic. El doreste insa sa plece cu masina personala. Ce trebuie sa fac in acest caz? M-am gandit sa ii cer in primul rand o solicitare scrisa in acest sens si o declaratie pe propria-raspundere ca isi asuma si suporta riscurile. Si eventual sa mai inchei un aditional prin care sa se precizeze ca decontarea transportului cu masina personala se va face in limita sumei care s-ar cheltui in cazul in care ar pleca cu avionul pe ruta normala.

Daca are cineva sugestii il rog sa imi scrie.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 22:30, 13 Ianuarie 2006
De regula se face de catre societate o Decizie-semnata de dir.gen in 2 exemplare din care una se preda pe semnatura salariatului- in care se trece clar:
- perioada deplasarii
- tara, orasul
- cu ce mijloc de transport de deplaseaza
- cheltuielile suportate de societate-asig medicala, carte verde a auto, diurna, alta suma pentru cheltuieli neprevazute, etc
-prev ca la intoarcere prezinta un raport de activitate dir gen
-se specifica ca deplasarea este in interes de serviciu
nu uita de invitatie din partea societatii la care merge sau voucher-traduse in romana la notar-si de banii de care are nevoie sa-i arate in vama-daca e cazul
Multumesc pentru informatii. Ce ma intereseaza in principal este urmatorul lucru: daca angajatul respectiv a semnat un act aditional la CIM in care i s-a spus clar ca se asigura transportul cu avionul si acum vrea sa plece cu masina personala sunt obligata sa ii platesc cartea verde si unde scrie chestia asta? Si in plus sa ii decontez cheltuielile aferente chiar daca asta inseamna bani in plus?
Mentionez ca a mai fost plecat in delegatie de mai multe ori si deplasarea s-a facut cu avionul.


In nici un caz nu esti obligata.Dimpotriva.Este delegatie in interes de servici, iar acum glumind "un ordin nu se dicuta se executa" :) Cu atat mai mult cu cat a semnat si act aditional la cim.Insa ,de regula, aceste aspecte se discuta de conducere cu angajatul respectiv si se ajunge la o solutie de comun acord (de ex daca un angajat are frica organica in a se deplasa cu avionul, se poate renunta la regula, insa doar cu aprobarea conducerii binenteles )
Eu zic sa stabiliti o intrevedere cu el si sa va motiveze (serios)de ce ar prefera cu auto in locul avionului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare dionis456 dionis456 Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, sper sa fi scris un topicul corect. A trebuit sa fac o deplasare, inafara tarii, la un client. Iar acum firma de ... (vezi toată discuția)
Decontare ordin de delegatie croberta croberta Poate fi decontat un ordin de delegatie cu masina personala daca bonul fiscal de combustibil e datat ulterior efectuarii misiunii ? (vezi toată discuția)
Exonerare raspundere angajator in caz de accident auto smeagull smeagull Salut, In cazul in care salariatul merge in delegatie cu masina personala (pentru ca asa doreste salariatul), ce poate face angajatorul pentru a fi exonerat ... (vezi toată discuția)