avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am si eu o rugaminte!parintii mei detin un act de intretinere doar pe casa.bunicii au decedat acum15 ani poate si mai mult.nu mai tin minte.problema e ca nu sa dezbatut mostenirea la vremea aia.din cate stiu fratii lui tata sunt si ei decedati si nu mai stim nimic de copii acestora ca nu mai locuiesc la adresele care stiiam noi.dar in sghimb are un frate vecin cu ei care copii acestora le tot face probleme parintilor mei.intrebarea mea este daca se poate transfera titlu de proprietate al bunicului pe numele tatalui meu.cineva ia zis mamei mele ca se poate prin notariat.mentionez ca tatal meu are act de intretinere pe casa dar pe gradina nu.de si el plateste toate impozitele si la casa si gradina de langa casa.multumesc mult si astept un raspuns privat.cu stima lidia

Aaa si sa va mai spun ca parintii mei au avut grija de bunici.ia inmormatat si toate alea.si la inmormatat si pe un frate dea lui tata.dupa 40si ceva de ani de cand sunt in curtea aia parintii mei mai e nevoie de dezbatut mostenirea?multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
Admin, administrator
In cazul imobilului pentru care s-a incheiat contractul de intretinere, nu mai trebuie dezbatuta succesiunea. Este suficient ca tatal dvs sa prezinte la Cartea Funciara o copie dupa certificatele de deces ale buniclor, si, in baza acelui contract de intretinere este proprietar.
Deci actul de proprietate este contractul de intretinere.
Pentru restul bunurilor, care nu au fost mentionate in contract, da, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici.
Iar asta nu se poate fara tatal dvs, fratii lui care mai sunt in viata si copiii fratilor decedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)