avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare folosire card cu acordul titularului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare folosire card cu acordul titularului

Va deranjez cu o intrebare: In cazul in care o persoana iti incredinteaza cu buna stiinta si fara a l obliga altcineva ..un card de debit si tu il folosesti numai cu acordul titularului,fiecare operatiune de retragere numerar avand acordul titularului se poate numi furt???Aceste operatiuni au fost facute in urma cu aproximativ un an si ceva, iar acum sunt 'asaltata' de acest individ si amenintata cu darea in judecata! Va multumesc.
Daca nu aveti nimic scris pentru utilizarea cardului si operatiuni in cont, da, va poate invinovati de furt.

Utilizarea cardului de catre o persoana imputernicita se face la banca, la solicitarea titularului de cont si se inscrie in fisa contului respectiv sub semnatura titularului.
Multumeac
O mica precizare doresc sa fac.Posesorul acelui card mi l a lasat pentru a putea retrage bani pt nevoi personale.Pentru a nu mai plati comisioane la transfer de bani prin money gram sau western union...fiind la munca in strainatate( la acea vreme eram inca intr o relatie )
Acestea sunt aspecte secundare.
Dv., legal, nu puteti face retrageri de bani decat din contul propriu sau dintr-un cont comun cu alti titulari.
Chiar dacă cineva îți lasă cardul în posesie, banii din cont nu-ți aparțin, și nu ai dreptul să-i scoți.

Alte discuții în legătură

Folosire card titular sot Ginulici Ginulici Buna ziua, O cunostinta a folosit , dintotdeauna (4 ani), cardul de salarii al sotului, aceasta fiind o intelegere intre soti . Mentionez ca sotul i-a dat ... (vezi toată discuția)
Buna, se da urmatoarea problema. am avut un prieten care a fost ... Playa Playa Buna, se da urmatoarea problema. Am avut un prieten care a fost divortat si in urma casatoriei a rezultat un copil. Copilul e la mama. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Furt atm si dovedire daniela0101 daniela0101 Buna ziua! Abia astazi, 21/09/2015 am descoperit ca pe data de 26/07/2015 mi-au fost sustrasi 500 euro de pe card. Am o banuiala cine a facut asta, am dat ... (vezi toată discuția)