de ce e nevoie de avocat intr-o executare silita ?Ce atributiuni are si ce acte intocmeste pt a justifica onorariul avand in vedere ca debitorul nu contesta creanta din titlul executoriu?
Multumesc.
E nevoie de avocat dacă creditorul nu ştie sau nu vrea să întocmească cererea de executare silită, să ţină legătura cu executorul, să verifice, în numele creditorului, legalitatea actelor de executare silită, să stăruiască în vederea executării silite prin mijloacele admise de lege, să participe la eventualele licitaţii etc. etc. etc.
Dacă apreciaţi că onorariul avocatului, în faza de executare silită, este exagerat, aveţi posibilitatea să formulaţi contestaţie la executare, în termen de 15 zile.
Dar cand speta e simpla? suma e mica si s-a facut poprire pe salar , atat! de ce trebuie avocat?In ce priveste cererea de executare silita daca creditorul nu stie s-o faca i-o dicteaza executorul la care a apelat.
De ce sa isi bata capul? Ai dreptul sa iti angajezi avocat si pentru recuperarea unui debit de 10 lei. In plus, un avocat preia atributiile, cereri, verificari dosar ( asa cum vi s-a comunica anterior ). Creditorul nu mai are bataie de cap. Executorul nu dicteaza... cel mult poate avea o cerere tip. Dar din experienta va spun ca e indicat sa existe un avocat care se ocupa de executare. De cele mai multe ori, avocatul care a recuperat creanta se ocupa si de executarea silita. Pana la urma onorariul il plateste debitorul.
Executare silita
nuzicacu
Sunt aproximativ trei luni jumatate de cand a inaintat Decizia definitiva si irevocabila investita si care se refera la recuperarea unei sume de bani drept ... (vezi toată discuția)