Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o sora vitrega dupa mama mea, dupa moartea primului sot, mama mea s-a recasatorit cu tatal meu, de unde a rezultat un copi, eu. Sora mea nu a fost trecuta in numele tatalui. In anul 2008, parintii mei, au vandut prin judecatorie, sorei mele, jumatate de proprietate, respectiv o casa de locuit si jumatate din terenul aferent. In anul 2008, sora mea era cetatean roman. Intre timp, a devenit cetatean spaniol, pierzand cetatenia romana. Casa nu a fost trecuta la primarie in anul 2008, parerea mea din prostie, s-a tot amanat de pe o zi pe alta. Acum, parintii mei s-au hotarat sa mearga sa treaca la primarie pe sora mea, care nu mai este cetatean roman, vanzarea-cumpararea fiind facuta pe numele romanesc din 2008. Intrebarea care este, se poate trece la primarie pe numele sorei mele de la acea data? daca da, cam care ar fi pasii de urmat? ai mei au copie legalizata dupa certificatul de vanzare cumparare plus certificatul de nastere al sorei mele. Mentionez ca restul de proprietate este pe numele meu, prin vanzare cumparare in anul 2012. Multumesc, astept cu interes raspuns.
Am discutat la primarie, eu tinand cont ca am acelasi nume nu tb sa platesc impozit, sora mea, find vitrega, deci cu nume diferit, va trebui sa achite din urma, fara amenda fara nimic. Uneori mai intalnesti si functionari publici demni, insa asta este destul de rar. Majoritatea privesc cetatenii, (cei mai multi de la anaf) ca pe niste infractori. Multumesc, pentru raspunsuri.