avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pot face in situatia aceasta...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pot face in situatia aceasta...

Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face acte pentru casa, are acte de garaj dar sunt pe numele parintilor. Tatal ei a murit si s-a facut succesiune. Acum bunica mea a trecut partea ei prin contract de vanzare cumparare pe sora mai mica,a mamei mele, si pe sotul ei.In contractul de vanzare cumparare apare casa batraneasca si terenul aferent constructiei.Cum poate mama mei sa-si treca casa pe nume si mai ales cum o poate trece pe numele meu.Problema este ca mai am 2 frati vitregi din partea mamei. Daca sunt nelamuriri voi venii cu completare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters118604 , utilizator 21:24, 29 Decembrie 2009
In urma dezbaterii succesiunii ce anume i-a ramas mamei dvs?
In prezent casa si terenul sunt pe numele sorei mai mici a mamei dvs( vroiati sa spuneti o parte din acestea , fiindca si mama avea dreptul prin succesiune la o parte!)
Intrucat succesiunea a fost dezbtatuta , singura posibilitate de transfer al dreptului de proprietate asupra casei si a terenului aferent acelei case este contractul de vanzare cumparare sau donatia ( eu nu recomand donatia intrucat taxele sunt la fel ca la o vanzare cumparare si actul de vanzare este mai puternic din punct de vedere juridic decat actul de donatie)
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
Casa bunicilor si terenul aferent momentan este pe numele sorei mai mici,a mamei si a sorei mijlocii a mamei. dar casa construita de mama mea nu apare pe contract si nici nu este trecuta pe numele ei.Cum ar putea proceda?
In ce an a construit mama dvs acea casa? Fiindca , din cate am inteles a construit-o fara autorizatie!
Se poate face un act de partaj voluntar si un cadastru de dezmembrare , in urma acestor operatiuni urmand ca mama dvs sa ramana cu terenul aferent acelei case si cu acea casa , iar surorile (2) mamei sa ramana cu casa batraneasca si cu restul de teren.
A avut autorizatie si plan dar pentru garaj atunci nu putea obtine pentru casa si pe numele parintilor.Dar in contractul de vanzare cumparare prin care bunica mea vinde partea ei sorei mai mici nu apare "garajul",mama mea plateste impozitul,curentul si toate celelate care sunt pe numele ei. Prin 1978 a fost casa facuta.

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - mostenire danutzbv2006 danutzbv2006 Buna ziua, Deoarece m-am confruntat cu problema de a nu reusii sa aflu in avans care sunt costurile unei astfel de proceduri dezbatere succesiune+ mostenire, ... (vezi toată discuția)