avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare venituri din reciclare deseuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare venituri din reciclare deseuri

Va rog si eu frumos, sa imi raspundeti la intrebarea mea, referitor la impozitul de 16 % pe veniturile persoanelor fizice care furnizeaza deseuri reciclabile unei firme de reciclare,-trebuie sau nu sa datoreze impozitul la stat- lamuriti ma va rog?
Cel mai recent răspuns: NOEMIERY , utilizator 14:40, 12 Iulie 2017
De unde aveti deseurile?
Venitul pe care il genereaza clientii persoane fizice, in urma depunerii de deseuri, provenite din gospodarie proprie sau din alte surse...
Cod fiscal:

În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

e) veniturile realizate din valorificarea, prin centrele de colectare, a bunurilor mobile sub forma deșeurilor care fac obiectul programelor naționale finanțate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice;

f) veniturile de orice fel, în bani sau în natură, primite la predarea deșeurilor din patrimoniul personal;


Daca nu e vorba de astfel de venituri, atunci sunt impozabile si ar trebui sa aiba o forma de autorizare a activitatii, pt ca desfasoara activitati comerciale. Adica ma refer la o persoana fizica care aduna deseuri in nume propriu si vi le preda. Sau ar putea fi salariatul d-voastra daca colecteaza astfel de deseuri.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Vreau un pic sa imi clarificati legea : daca o persoana fizica care declara ca deseurile provin din gospodarie proprie, si nu i se trage impozitul de 16 %, va avea ceva repercursiuni, ii obligat sa plateasca la final de an catre Finante ceva, sau exista un plafon in legatura cu generare de venit din aceste surse ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
NOEMIERY, utilizator
Nu exista plafon, dar acele venituri, considerate ca neimpozabile (deoarece se declara ca deseurile provin din patrimoniul personal) pot sa fie reincadrate de ANAF. Din ce inteleg eu, persoana fizica respectiva desfasoara activitati comerciale si ar trebui sa se autorizeze ca PFA, SRL, etc.

Alte discuții în legătură

Impozit venituri obtinute de persoane fizice neautorizate din predarea deseurilor reciclabile nikk2008 nikk2008 - Buna ziua,imi puteti spune ce impozit pe venit plateste o persoana fizica neautorizata care preda deseuri reciclabile la o firma autorizata pe baza de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit camicami camicami Buna tuturor, o societate comerciala achizitioneaza deseuri de fier de la persoane fizice, din gospodaria proprie.A aparut ,cumva,mai nou, ca societatea ... (vezi toată discuția)
Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% obligatorie pentru venituri din alte surse cezarlupan cezarlupan Buna seara, Dupa cum am citit in H.G. 150 din 01.03.2011, daca am inteles eu bine, pe langa taxa de mediu care se platea oricum, adica 3% se introduce si ... (vezi toată discuția)