avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca full time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca full time

Bună ziua.Sotul meu lucrează în cadrul armatei din anul 2005. Din anul 2014 lucreaza part time ca sofer cu contract individual de muncă. Acum patronul vrea sa i facă contract individual de muncă cu normă întreagă. Intrebarea mea este, daca e legal sa lucrezi in doua parti diferite cu contract full time, nu sunt prea multe ore? Din puctul nostru de vedere este ok deoarece si salariul va creste, insa nu am vrea sa ne trezim cu ITM-ul la usa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 07:54, 14 Iulie 2017
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, sotul dvs poate incheia in c.i.m. cu norma intreaga cu un alt angajator chiar daca mai are un raport de munca/de serviciu cu norma intreaga
Conform Codului Fiscal, sotul dumneavostra trebuie sa declare unde are functia de baza, in armata unde are raport de serviciu/munca sau la al doilea angajator, restul sunt explicate mai sus.
Din punct de vedere legal nu poate avea probleme dar ii recomand sa raporteze despre al doilea loc de munca. Pentru mai multe detalii să citească MRU 1 din 2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? keeNy keeNy Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? (vezi toată discuția)
Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)