avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online bijuterii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online bijuterii

Buna ziua,

Pentru deschiderea unui magazin virtual (website) cu vanzare de bijuterii din aur cu pietre pretioase, care sunt criteriile din punct de vedere juridic pentru deschiderea unui astfel de magazin? Sediul social al firmei poate fi online sau trebuie neaparat static (intr-o locatie anume)?
Asta sa fie legal!!!

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:19, 24 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Observatia este corecta! Pentru a obtine autorizatia emisa de ANPC trebuie sa specificati tipurile de operatiuni pe care le veti desfasura si sa platiti taxa corespunzatoare fiecarei operatiuni in parte!

De asemenea, pentru activitati de comert desfasurate prin intermediul unui site web, trebuie sa aveti in vedere si drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta, mai exact faptul ca fiecare consumator are dreptul de a se retrage din respectivul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand din ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea ... thatlonelybull thatlonelybull Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea de bijuterii din argint, online, DOAR prin intermediul paginii de social media INSTAGRAM, nu ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)