Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Care ar fi diferenta intre actul de vanzare-cumparare si cel de donatie; incerc sa inteleg de ce ce il preferati pe al doilea (costuri, cum pot fi atacate mai tarziu, care este mai greu de atacat?).
1.Donatia in cazul dv., poate fi atacata la decesul bunicilor de catre tatal si unchiul dv.
Daca bunicii imi fac mie actul de vanzare-cumparare, tata, sau unchiul meu ce drepturi mai au? Pot vinde ceva din proprietate, imi pot interzice accesul?
2. Nu mai au nici un drept, nu va pot interzice accesul.
Eventual,asta nu ati precizat, poate au investit in acele case si pot dovedi acest fapt, caz in care va pot cere valoarea acestor investitii prin instanta.
Actul poate fi realizat la orice notar public? Cu ce acte trebuie sa se prezinte partile?
3. Da, la orice notar.Sa aveti dv si bunicii, pentru inceput actele de dobandire a proprietatii si actele de identitate, restul va va informa notarul.
Nu stiu la ce ma pot astepta si cum este cel mai bine sa rezolv aceasta problema, de aceea sunt atat de insistent cu cerinte de explicatii ajutatoare,etc...Va multumesc sincer pentru ajutor, nici nu stiti cata nevoie am.