avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda legala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda legala

Un credit in CHF. Banca a fost data in judecata si s-a stabilit anumite comisioane ca au fost luate abuziv. S-a recuperat 11000 CHF. Pentru a calcula dobanda legala aferenta acestor bani recuperati va rog sa ma indrumati asupra modului de calcul:
- calculez suma platita aferenta comisioanelor respective la cursul in lei la data plati si dupa calculez dobanda?
sau
- calculez dobanda legala renumeratorie BNR in CHF fara sa fac conversie in lei avand referinta suma de CHF platiti cu titlu de comisioane?
Ce dobanda datoreaza banca: legala remuneratorie sau dobanda legala penalizatoare?

Va multumesc!
Un raspuns, va rog?!
Buna ziua! Un raspuns va rugam frumos, am aceeasi speta. Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se socoteste dobanda legala pentru sumele incasate abuziv intr-un contract de credit? burdy_1 burdy_1 Speta este urmatoarea: - contract de credit in CHF incheiat in 2008 - s-a deschis proces pe clauze abuzive - instanta a dispus efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Penalizare sau dobanda remuneratorie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Asociatie de proprietari castiga cu sentinta definitiva un proces cu un proprietar ce a refuzat sa plateasca cota parte de la reabilitarea ... (vezi toată discuția)