avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luare in spatiu (Prima casa)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luare in spatiu (Prima casa)

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
- am achizitionat o locuinta prin programul ''Prima casa" si o cunostiinta doreste sa o iau in spatiu, adica sa-i fac mutatia...sa aiba domiciliul la adresa respectiva
- in situatia prezenta (practic am unde sa locuiesc, insa proprietar e banca) as putea sa o ajut, care sunt pasii? stiu ca trebuie sa mergem impreuna la Politie, sa declar ca doresc sa o iau in spatiu
- daca peste cativa ani doresc sa vand aceasta locuinta (dupa ce trec primii 5 ani de cand am achizitionat-o, se poate), ma poate afecta cu ceva? persoana se poate ridica cu pretentii? doreste mutatie pe 10 ani

Va multumesc si astept raspuns cu real interes din partea d-voastra!

April12
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:28, 1 Noiembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1) proprietar sunteti dvs si nu banca.
2) nu va incurca cu nimic daca vreti sa vindeti.
luand-o in spatiu, corespondenta ei va veni la vds, ceea ce poate fi neplacut uneori, asta e singurul inconvenient.
Pot lua în spațiu o persoană în cotextul unui ap.lust cu prima casă?
sigur ca puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea sa ajut o ruda careia ii expira cartea de ... avolina avolina Buna ziua, As vrea sa ajut o ruda careia ii expira cartea de identitate facandu-i cartea de identitate pe adresa la care sunt proprietar. Mentionez ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Mutatie (viza de resedinta) in alt oras verban verban Buna seara, am si eu o intrebare. Momentan domiciliul meu din buletin este in Tulcea, acolo m-am nascut si am copilarit, dar de ceva timp locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! - consimtamant sediu firma apartament prima casa costel_duta costel_duta Am si eu o intrebare: -am un prieten din judetul Constanta care si-a luat un taxi cu tot cu licenta si doreste sa ii iau in spatiu firma de taxi sa aiba ... (vezi toată discuția)