avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Completare liste intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Completare liste intretinere

La noi la bloc administratorul a modificat valoarea cotei parte indivize pe motiv ca cele doua scari ce constituie asociatia de propietari au fiecare cheltuielile ei calculate separat . Cota parte indiviza din contractul meu de cumparare al apartamentului este 1.22 si acum a sarit la 2 35 .Este legal ce a facut administratorul ? SE POATE RECALCULA ACEASTA COTA ? Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:54, 19 Iulie 2017
Conform prevederilor art. 87 din Ordinul nr. 633/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, cand se cere inscrierea unui drept asupra unui etaj sau asupra unui apartament dintr-o cladire ce formeaza obiectul unei proprietati individuale pe etaje sau pe apartamente, se va atasa un desfasurator de plan pentru intreaga cladire, pe tronsoane sau scari, cu aratarea dreptului de proprietate exclusivă si a drepturilor imobiliare in indiviziune fortata, certificat de administratorul cladirii sau de presedintele asociatiei de proprietari, verificandu-se totodată daca nu a fost deschisa anterior cartea funciara colectiva pentru imobilul respectiv.
Evidentierea starii de coproprietate se face prin deschiderea unei carti funciare colective care cuprinde mentionarea partilor de folosinta comuna ale terenului, ale cladirii/blocului, precum si descrierea tuturor apartamentelor/spatiilor care intra in componenta cladirii/blocului, cu indicarea tuturor titularilor dreptului de proprietate asupra acestora.
Cele 2 scari sunt similare ca si topografie,numar de etaje,apartamente ?
Daca dv vi s-a modificat cota indiviza,inseamna ca exista modificari asupra partii comune .
Puteti clarifica aspectul majorarii cotei indivize,solicitand oficial presedintelui de asociatie-in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa va prezinte documentele justificative
Cota parte in actul de proprietate se refera la intregul imobil, adica doua scari, pe cand in calcului intretinerii, respectiv cota parte indiviza, raportat la o scara se majoreaza corespunzator. Asta nu inseamna ca se majoreazqa costurile, ci se distribuie dupa cotele noi, conform actului de asociere.
e o banala problema de aritmetica: regula de trei simple ...
Citiți Topicul de aici, poate vă ajută: www.avocatnet.ro/content/for...
Cum poți pune Cota Parte Indiviză pentru un bloc, de valori diferite pentru fiecare scară ? Cel puțin la noi, asta este regula, am fost și la Cadastru, dar am văzut și listele de plată de la parterul scărilor altor Asociații - C.P.I. era identică la toate scările.
Odată ce este un Condominiu, se calculează Cota Parte Indiviză pentru întreaga Asociație (bloc), nu pentru fiecare scară.
Diferența e imensă de la 1,22 la 2,35, aproape dublu. Să vă dea articolul de lege care le permite șefilor să modifice coeficientul după bunul plac.
Atunci să vă separați ca Asociație, dacă tot plătiți separat, inclusiv pentru alte cheltuieli comune !
Daca va explic, va dati cuvantul ca incercati sa intelegeti?
Nu de alta, dar nu vreau sa-mi pierd timpul scriind in van.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru teren de sub bloc cerut la vanzarea apartamentului bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Suntem in curs de vanzare a unui apartament unui cuplu care-l cumpara prin prima casa. Am furnizat toate actele necesare, iar astazi ne-a sunat de ... (vezi toată discuția)
Mai este legală o asociație care a fost înființată în 1997 ca un singur condominiu, cu toate că e formată din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări ? flory_mr flory_mr În aproape orice articol din Legea nr. 196/2018 Condominiul și Proprietatea Comună se referă (se aplică în listele de plată lunare) doar pentru maxim ... (vezi toată discuția)
Proprietatea comuna sisi27 sisi27 Spuneti-mi va rog cota proprietate comuna este tot una cu cota -parte indiviza? Ce reprezinta cota proprietate comuna? Ce reprezinta cota-parte indiviza? In ... (vezi toată discuția)