avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare apartament prima casa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare apartament prima casa

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum 3 ani am cumparat un apartament prin programul prima casa. Intre timp familia a crescut, mama sta la noi aproape permanent si a mai venit si un bebe. Am vrea sa vindem apartamentul si sa ne mutam in ceva mai mare. Am intrebat la banca, mi-au zis ca au mai avut un caz asa si ca cel care cumpara trebuie sa plateasca cash lichidarea creditului si apoi sa astepte radierea ipotecii, care poate dura chiar si o luna, insa nu au stiut sa imi spuna ce fel de act am putea incheia la notar pentru a il asigura pe cumparator ca ii vom da apartamentul. Dupa cum stiti 5 ani nu ai avea voie sa vinzi decat daca lichidezi creditul. Cumparator nu ar trebui sa ne achite valoarea integrala ci doar valoarea creditului, iar restul sa fie platit la incheierea tranzactiei. Se poate incheia legal un act in acest sens la notar?
Cel mai recent răspuns: MoniTomi , utilizator 13:21, 19 Iulie 2017
da, faceti la notar o promisiune (antecontract) de vanzare cumparare cu achitarea avansului in care stipulati ca restul banilor se achita la incheierea contractului.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat? ella2012 ella2012 Buna ziua, In cazul in care iti gasesti cumparator pentru un apartament ipotecat, dar acesta iti poate achita suma respectiva( care acopera valoarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza acordul de vanzare RIonescu RIonescu Buna ziua ! Va aduc atentiei urmatorul caz... Doresc sa vand un apartament grevat de un credit ipotecar. Valoarea ipotecii este de cca 30 000 EUR (din ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)