avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract asistență juridică
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract asistență juridică

Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea problemă:
Am avut un contract de asistență juridică cu un avocat încheiat în septembrie 2008, iar acum câteva zile m-a contactat că încă îi mai datorez să îi plătesc onorariu. Eu știam că i-am achitat tot.
Pe contract nu apare termenul de plată și din conținutul întregului contract nu reiese acest lucru. Mai mult exact cu data încheierii contractului el a emis o factură pentru onorariu serviciului, adică septembrie 2008. Din punctul meu de vedere eu consider că o dată cu emiterea facturii el a prestat serviciu (a activat contratul) și dacă a fost neglijent nu poate să vină după aproape 10 să revendice o sumă de bani. Mai mult nu m-a notificat niciodată până în prezent cum că i-aș mai datora ceva, nici măcar acum nu m-a notificat oficial, doar prin telefon.
Eu știu că conform codului de procedură civilă acest contract intră sub incidența prescrierii.
Am rugămintea să mă corectați dacă greșesc.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiuspiridon , utilizator 04:16, 19 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca factura este datata in 2008, debitul este prescris.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@laurentiuspiridon a scris in alt topic deschis pe aceeași temă:

Bună ziua,

Aș dori să aflu dacă din punct de vedere juridic un contract încheiat între părți poate fi considerat nul în drepturi ținând cont de următoarele aspecte?
Contractul a fost încheiat în septembrie 2008 și până la data prezentă prestatorul de serviciu nu a fost deranjat că nu i s-a plătit serviciul prestat.
La articolul 4. Clauze speciale, punctul 4.6 din contract este scris:
„ Neplata onorarului în cuantumul și la termenele fixate potrivit articolului 2 din contract .....”
Mă uit la articolul 2 din contract și acolo nu apare nici un termen de plată și din contract nu rezultă nici un termen de plată.

Potrivit legi 193/2000 art. 1 (1) se specifică : un contract trebuie să cuprindă clauze contractuale clare fără, echivoc pentru înțelegerea cărora nu sunt necesare cunoștințe de specialitate.
Mulțumesc.


@laurentiuspiridon, vă rog să continuați aici discuția, fără să mai deschideți alt topic. Mulțumesc.
Buna seara,

Mi-am deschis cont pe avocatnet.ro de câteva zile. Daca am încălcat vreo regula, va rog sa ma informați. Dar ma confrunt cu o problema care din punctul meu de vedere intra sub incidenta înșelăciunii.
Si pentru a verifica dacă teoria mea sta in picioare vreau sa ma consult pas cu pas pentru fiecare punct din contract pe care l-am găsit neregula.
Daca greșesc cerând anumite informații îmi cer scuze.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2017
laurentiuspiridon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in prelucrarea datelor personale Support2023 Support2023 Compania pentru care lucrez m-a notificat ca datele mele personale inclusiv CNP, IBAN, Adresa de domiciliu si documente medicale administrate de angajator, au ... (vezi toată discuția)
Factura telefon - recuperatori ContSters207746 ContSters207746 buna ziua,as avea nevoie si eu de un sfat sau de o parere.am facut un abonament la [EDITAT] ,nu am mai platit de 1 an si ceva.totalul de plata e de 655 ron. m ... (vezi toată discuția)
Datoriile chiriasului alexius alexius Am avut timp de cinci luni chiriasi in apartamentul meu. Am facut un contract de inchiriere pe durata de un an, inregistrat la fisc. In septembrie 2009 ... (vezi toată discuția)