avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

Buna ziua,am si eu o nelamurire la care sper sa ma ajutati.
Am un contract de intretinere la care intretinator sunt eu si intretinut a fost tatal meu decedat si mama mea in viata.Inainte de acel contract a existat o donatie de 1/2 pentru mama mea.
Pe langa acestea se mai adauga si un testament olograf(scris datat si semnat) in care se specifica ca toata mostenirea si bunurile le lasa mie si mamei mele.Problema este ca a aparut un frate vitreg dupa tata.
Valoarea aproximativa a bunurilor este de 90000 euro
Intrebare.
Cu ce suma se poate alege asa zisul frate al meu din toata valoarea asta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: X Factor , utilizator 16:32, 18 Iulie 2017
Trebuie sa fiti putin mai explicit. Pentru ce bunuri ati avut contractul de intretinere, pentru ce bunuri s-a facut actul de donatie, data cand au fost facute si mai ales cand s-a facut acel testament si pe ce bunuri. Daca ultimul document este contractul de intretinere,atunci acela nu poate fi desfiintat decat in instanta, ceea ce e cam complicat.. Daca ultimul document este testamentul atunci, fratele beneficiaza de o parte din mostenire, deoarece daca nu a fost trecut in testament i s-a incalcat rezerva succesorala.
Ultimul act este contractul de intretinere
Donatie 1/2 in 1980
Testament in 1997
Contract intretinere in 2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Giubega Giubega ce valoare are un testament holograf?cat de puternic poate fi??dar o donatie?poate ea fi atacata in vreun fel??? (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)